Χλιδή, όπλα, λεφτά, Ρομά | Οι προκλητικές αναρτήσεις στο Facebook | Photos

χλιδή-όπλα-λεφτά-ρομά-οι-προκλητικές-456959

Η αδίστακτη μαφία απολάμβανε προκλητικά το μαύρο χρήμα χτίζοντας βίλες, επιδεικνύοντας πανάκριβα αυτοκίνητα και σκορπώντας 500ευρα σε δίλιτρες βότκες και σαμπάνιες στις πίστες της παραλιακής

Βίλες-υπερπαραγωγή με αισθητική Bollywood, νύχτες διασκέδασης με δίλιτρες βότκες και σαμπάνιες στα πρώτα τραπέζια-πίστα των μπουζουξίδικων της παραλιακής, super cars δηλωμένα σε ξένες εταιρείες και παιχνίδια με όπλα και 500ευρα συνθέτουν τον αλλόκοτο κόσμο των Ρομά.

Ενα αταίριαστο μείγμα κιτς χλιδής, τσιγγάνικης νοοτροπίας και επικίνδυνων συνηθειών με γόνους καλών οικογενειών της Αθήνας που ξεδιπλώνεται μέσα από το ξεδόντιασμα της μεγαλύτερης συμμορίας ληστών και διαρρηκτών που έδρασε τις τελευταίες δεκαετίες.

Η αλαζονεία του εύκολου πλουτισμού και η σιγουριά που τους παρείχε το διεφθαρμένο σύστημα έκανε τις φαμίλιες των Ρομά να χάσουν κάθε έλεγχο και μέτρο. Ανέβαζαν στο Διαδίκτυο φωτογραφίες με όπλα, ρολόγια και μασούρια από ευρώ, χλεύαζαν μέσα στις αίθουσες των δικαστηρίων τη Δικαιοσύνη, κινηματογραφούσαν και αναρτούσαν τις εικονικές δίκες στα προφίλ τους στο Facebook με ανορθόγραφα και προκλητικά σχόλια γιατί πολύ απλά πίστευαν ότι θα ήταν πάντοτε στο απυρόβλητο.

xlidi1

Πολλές φορές μάρτυρες της υπερβολής των Τσιγγάνων ήταν οι ίδιοι οι αστυνομικοί που μέσα από ώρες φυσικής παρακολούθησης κατέγραφαν όλες τις κινήσεις τους και τους έβλεπαν να πετούν τις στοίβες με τα δολάρια που είχαν κλέψει λίγες ώρες νωρίτερα από το χρηματοκιβώτιο εκκλησίας του Κερατσινίου, να ιππεύουν καθαρόαιμα αγωνιστικά άλογα και να συναγωνίζονται ο ένας τον άλλον για το ποιος έχει το πιο ακριβό και γρήγορο αυτοκίνητο, το πιο κιτσάτο παλάτι αλλά και την καλύτερη γκόμενα.

Μέχρι και φωτογραφίες με ανυποψίαστους Ελληνες σταρ έβγαζαν και πόσταραν στο Διαδίκτυο για να δείξουν ότι με το χρήμα μπορούν να κατακτήσουν την κορυφή.

Η Ασφάλεια Αμαρουσίου και Βορειοανατολικής Αττικής έστησε ένα αριστοτεχνικό κόλπο για να τους βάλει στο χέρι, το οποίο λίγο έλειψε να τιναχτεί στον αέρα όταν διεφθαρμένοι συνάδελφοί τους ειδοποίησαν τα μεγάλα αφεντικά της τσιγγάνικης μαφίας που τους τάιζαν με μαύρο χρήμα.

xlidi3

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Αρχές εκτιμούσαν ότι θα έβρισκαν περισσότερα από 4 εκατ. ευρώ σε μετρητά για να καταφέρουν στο τέλος να μαζέψουν μόλις 600 χιλιάδες. Το «σύρμα» που έπεσε από τους επίορκους αστυνομικούς έδωσε την ευκαιρία στους «ντον» των Ρομά να «σκουπίσουν» το ρευστό από τις κρύπτες και να το εξαφανίσουν.

Οι πιο πολλοί συνελήφθησαν λίγες ώρες αργότερα σε ξενοδοχεία, αφού το στίγμα των κινητών τους τηλεφώνων που είχε λοκάρει ο κοριός αποκάλυψε τα κρυσφύγετά τους.

Τα γυμναστήρια της Γλυφάδας και τα trendy στέκια

Μοιάζει περισσότερο με κινηματογραφικό σενάριο του Ταραντίνο ο τρόπος που στήθηκε και οργανώθηκε η εγκληματική οργάνωση των Τσιγγάνων. Πέντε-έξι οικογένειες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη συνυπήρχαν οριακά, αφού τα επεισόδια και οι διαξιφισμοί σε μια επίδειξη ισχύος από τις δύο πλευρές ήταν καθημερινό φαινόμενο.

Ο υπερβολικός και ακόρεστος τρόπος ζωής συνδυαζόταν με μια απίστευτη μεθοδικότητα και επαγγελματισμό στα χτυπήματα που έκαναν τα τελευταία δύο χρόνια. Με αφετηρία συγκεκριμένα γυμναστήρια στα νότια προάστια κατάφεραν να έρθουν σε επαφή με γόνους καλών οικογενειών για να ξεκινήσουν τις μεγάλες δουλειές.xlidi4

Οι αστυνομικοί ήταν πεπεισμένοι ότι τα μεγάλα χτυπήματα τα πραγματοποιούσε η dream team της μαφίας των Τσιγγάνων έχοντας απίστευτη πληροφόρηση ακόμα και για τα σημεία που κρυβόταν το ρευστό μέσα σε πολυτελή διαμερίσματα και βίλες του κέντρου και των ακριβών προαστίων. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, δεν υπάρχει μεγάλο χτύπημα στο οποίο οι δράστες με τα θύματα να μην έχουν κοινούς γνωστούς, όπως για παράδειγμα στην εκκλησία του Κερατσινίου, όπου ο αγαπημένος της κόρης του ιερέα γνωρίστηκε σε γνωστό γυμναστήριο με τη μαφία των Τσιγγάνων και έδωσε πληροφορίες για το πού φυλασσόταν ο θησαυρός. Χρήματα δηλαδή που είχαν κρύψει στην εκκλησία οι ιερείς αλλά και το ποίμνιο για να γλιτώσουν από τα capital controls.

Μετά από κάθε μεγάλη δουλειά η τσιγγάνικη ομάδα συνήθιζε να τα σπάει στα μπουζουξίδικα αγκαλιά με δίλιτρα μπουκάλια βότκας, σαμπάνιας και βουνά λουλουδιών. Μάλιστα είχαν ιδιαίτερη αδυναμία στον τραγουδιστή Μάκη Δημάκη που τους τελευταίους μήνες πρωταγωνιστεί στην αθηναϊκή νύχτα. Φυσικά, φωτογραφίες με πρωτοκλασάτα ονόματα του πενταγράμμου τα οποία ανυποψίαστα φωτογραφίζονταν μαζί τους στα καμαρίνια και μετά οι ίδιοι αναρτούσαν στο Facebook, δείχνουν ότι ήταν πλέον συνήθεια γι’ αυτούς να διασκεδάζουν σε μεγάλα μαγαζιά των Αθηνών.

Μάρτυρες ενός απίστευτου πάρτυ έγιναν οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη όταν η τσιγγάνικη φαμίλια πλήρωσε αδρά τον τραγουδιστή Ζαφείρη Μελά για να παραστεί σε έναν μεγαλοπρεπή γάμο.

Τα αυτοκίνητα και τα σπίτια-υπερπαραγωγή

Δεν υπήρχε μέλος του κυκλώματος των Ρομά που να μη διαθέτει πανάκριβο αυτοκίνητο, το οποίο μάλιστα φρόντιζε να αγοράζει πάντα με μετρητά και να το μεταβιβάζει σε ονόματα τρίτων έτσι ώστε αν κάτι πήγαινε στραβά να μην καταλήξει στα χέρια της Αστυνομίας. Οταν, π.χ., ένας εκ των αρχηγών αποφάσισε να κάνει την κίνηση ματ και να αγοράσει μια κατακόκκινη Ferrari για να επιδείξει την αρχοντιά του, έφτασε μέχρι την Καρδίτσα για ένα αυτοκίνητο που είχε αρχική τιμή πάνω από 110.000 ευρώ. Μετά από πολλά και σκληρά παζάρια έριξε την τιμή στα 75.000 ευρώ.xlidi2

Ο πωλητής έκανε την τελευταία πρόταση στις 77.000 και τότε ο Σέφκης έβγαλε το πανάκριβο Rolex που φορούσε και είπε στον εμβρόντητο και εξαντλημένο από τις διαπραγματεύσεις πωλητή: «75.000 και το Rolex μου». Ετσι κατάφερε χωρίς πολλά-πολλά να πάρει το αυτοκίνητο και να πάει στην Ελευσίνα. Εκεί, πρώτη του δουλειά ήταν να ξεφορτωθεί τις καρδιτσιώτικες πινακίδες και να φορέσει στο super car αθηναϊκές προκειμένου να κυκλοφορεί άνετα στα στέκια της Γλυφάδας χωρίς να δίνει στόχο.

Η ίδια υπερβολή σε συνδυασμό με το κιτς κυριαρχούσε και στα σπίτια της συμμορίας. Με αισθητική που παραπέμπει άλλοτε σε σκηνικά Bollywood, με τον χρυσό να ξεχειλίζει μέχρι τα πατάκια και κάποιες άλλες φορές σε πλατό φουτουριστικών ταινιών όπου κυριαρχεί η μαύρη λάκα και ο μοβ νέον φωτισμός, τα μεγάλα αφεντικά έδειχναν να έχουν ρίξει πολύ χρήμα για να στήσουν τα παλάτια τους.

Οι αστυνομικοί μπαίνοντας μέσα έβρισκαν απίστευτες κρύπτες, όπως στο τζάκι, στην κουζίνα, στα πατώματα, μέσα στις οποίες υπήρχε το μαύρο μετρητό, ενώ άλλες κρυψώνες ήταν άδειες, αφού οι μαφιόζοι είχαν ενημερωθεί από διεφθαρμένους ένστολους που είχαν στο pay roll τους και είχαν προλάβει να τραβήξουν και να εξαφανίσουν τα λεφτά. Ενδεικτικό της υπερβολής ήταν ότι σε μια περίπτωση οι αστυνομικοί είδαν σε ένα από τα σπίτια ένα θηριώδες υπερσύγχρονο πλυντήριο 15 κιλών και σε ένα άλλο στον κήπο ένα καθαρόαιμο άλογο αγώνων που ο Τσιγγάνος μαφιόζος είχε αγοράσει από το εξωτερικό για να κάνει την πρωινή του ιππασία.
xlidi6Μυστήριο με το χρυσό στεφάνι και την εικόνα

Ενα από τα άτομα που ανέπτυξαν στενές σχέσεις με δύο πρωτοκλασάτα μέλη της μαφίας των Ρομά, με τα οποία μάλιστα έκανε και παρέα, είναι ο Αλέξανδρος Αγγλούπας. Ο ίδιος στην απολογία του παραδέχτηκε ότι γνώρισε τους δύο Ρομά με τα ψευδώνυμα «Παρταούλας» και «Παχύς-Βενιζέλος» σε γυμναστήριο της Γλυφάδας και τους ένωσε η αγάπη για τα ρολόγια. Ο Αγγλούπας υποστήριξε ότι έψαχνε ρολόγια για να ξαναφτιάξει τη συλλογή που είχαν ληστέψει Γεωργιανοί από το σπίτι της μητέρας του, την οποία είχαν προηγουμένως βασανίσει άγρια, με τους δύο Ρομά να έχουν τις άκρες για να τον προμηθεύουν με αυτά.

Ωστόσο η έφοδος των αστυνομικών στο σπίτι του οδήγησε σε δύο αποκαλύψεις που μέχρι στιγμής δεν έχουν διαλευκανθεί. Η μία αφορά σε μια εικόνα του 18ου αιώνα, ρωσικής προέλευσης, που μοιάζει να έχει αποκολληθεί από τοίχο, η οποία βρέθηκε τυλιγμένη με λευκό σεντόνι και χωμένη στον καταψύκτη του κάτω από τα κρέατα.

Ο ίδιος στην απολογία του, μετά τις επίμονες ερωτήσεις του ανακριτή, υποστήριξε ότι «η εικόνα είναι κληρονομιά της γιαγιάς μου. Βρέθηκε μέσα στον καταψύκτη ο οποίος ήταν εν λειτουργία. Οταν πιάνει σαράκι το ξύλο, μόνο το ψύχος το σκοτώνει. Πρέπει να μείνει εκεί για 20 ημέρες. Μετά αφαιρείται και ενδεχομένως να έχει απαλλαγεί το ξύλο από το σαράκι. Ηταν η τρίτη φορά που κάναμε τη διαδικασία».

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να διαπιστώσουν αν ισχύουν οι ισχυρισμοί του Αγγλούπα ή αν συμβαίνει κάτι άλλο με την εικόνα που φαίνεται να έχει ξηλωθεί από κάποιον ναό. Μάλιστα, μέσα στις επόμενες ημέρες θα οδηγηθεί στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο προκειμένου να εξεταστεί από ειδικούς.

Το δεύτερο μυστήριο αφορά σε κάποιες φωτογραφίες που βρέθηκαν στο laptop του Αγγλούπα και δείχνουν ένα χρυσό στεφάνι του οποίου οι απολήξεις των φύλλων είναι διακοσμημένες με πέτρες. Αυτό το αντικείμενο, που όπως λένε οι αστυνομικοί φαίνεται να είναι ανεκτίμητης αξίας, δεν βρέθηκε. Ομως μέσα από τις επαφές και την έρευνα στα ηλεκτρονικά αρχεία του ελπίζουν ότι πολύ σύντομα θα βρουν την άκρη και θα οδηγηθούν στο πρόσωπο που το έχει αποκτήσει.

Ο Αλέξανδρος Αγγλούπας προφυλακίστηκε, ενώ τον δρόμο για τη φυλακή πήραν και πολλοί άλλοι από τους κατηγορούμενους, όπως ο «Μάκης ο Σατανάς», ο «Πιν Πιν», ο «Νενές», ο «Μπάμπης ο Φλου», ο «Κουρασάν», ο «Παχύς-Βενιζέλος», ο «Μαρτέλης-Μπίνης», ο «Εισαγγελέας», ο «Καμπέρης». Οι υπόλοιποι αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ κάποιοι άλλοι καταζητούνται.xlidi5

Ο Σάκης Κεχαγιόγλου, συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων που μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος, τονίζει: «Η κρίση της Δικαιοσύνης περί μη προφυλάκισης του εντολέως μου αλλά επιβολής περιοριστικών όρων συνάδει με το υλικό της δικογραφίας και αποδεικνύει στην πράξη ότι κρίθηκε με νηφαλιότητα και αμεροληψία.

Το βαρύτατο κατηγορητήριο που απαγγέλθηκε σε βάρος του τη στιγμή που δεν συνοδευόταν από ισχυρές ενδείξεις ή ακλόνητες αποδείξεις περί ενοχής του δεν αρκούσε από μόνο του ώστε να του στερήσει την ελευθερία του».

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook