Χιλιάδες Ελβετοί σε διαδήλωση κατά του Τραμπ στο Νταβός

χιλιάδες-ελβετοί-σε-διαδήλωση-κατά-το-641905

Χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους της Ζυρίχης κι άλλων μεγάλων ελβετικών πόλεων για να διαδηλώσουν κατά της επίσκεψης του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρόκειται να παραστεί στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός και μάλιστα να μιλήσει στο φινάλε της διοργάνωσης την Παρασκευή, αλλά οι διαδηλωτές βροντοφώναξαν ότι δεν είναι καλοδεχούμενος στη χώρα.

Οι ελβετικές Αρχές απαγόρευσαν τις διαδηλώσεις στο φημισμένο θέρετρο – μία εκ των οποίων προγραμμάτιζαν για την Πέμπτη το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και οι Πράσινοι- επικαλούμενες τις σφοδρές χιονοπτώσεις και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή, ενώ επί ποδός για την ασφάλεια των υψηλών προσκεκλημένων βρίσκονται πάνω από 4.000 στρατιώτες, 1.000 αστυνομικοί.

Χθες, ωστόσο, μετείχαν περίπου 2.000 άνθρωποι σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ζυρίχη φωνάζοντας συνθήματα κατά του Τραμπ, της παγκοσμιοποίησης και της μόλυνσης του περιβάλλοντος. «Όχι στον Τραμπ, όχι στον άνθρακα, όχι στα ορυκτά καύσιμα», έγραφε ένα από τα πλακάτ. «Ποιος είναι ο απόπατος;», ρωτούσε ένα άλλο αναφερόμενο στα σχόλια του Τραμπ περί Αφρικανικών χωρών και της Αϊτής, τα οποία ο ίδιος διέψευσε.

Ανάλογες διαδηλώσεις διοργανώθηκαν σε κεντρικές πλατείες της Γενεύης, της Λωζάνης και του Φριμπούρ.

«Παγκόσμιο Οικονομικό Φιάσκο», «Ρατσιστές, σεξιστές καπιταλιστές» και «Μην αγγίζετε τα δικαιώματα των γυναικών», φώναζαν οι διαδηλωτές.

«Μπορεί οι Αρχές να ξετυλίξουν τα κόκκινα χαλιά για τον κ. Τραμπ, αλλά εμείς πιστεύουμε ότι ο λαός έχει κάτι να πει. Αυτή η πολιτική είναι απαράδεκτη, επειδή στόχος της είναι να φέρει φωτιά και αιματοχυσία στον πλανήτη και να διασφαλίσει την κυριαρχία των ισχυρών επί του υπόλοιπου κόσμου», δήλωσε ο διοργανωτής της πορείας στη Γενεύη, Πάολο Τζιλάρντι στο Reuters.

Η Μελάνια δεν θα συνοδέψει τον Τραμπ στο Νταβός

Στο μεταξύ η πρώτη κυρία άλλαξε τα σχέδιά της την τελευταία στιγμή κι αποφάσισε να μη συνοδέψει τον Ντόναλντ Τραμπ στο Νταβός. Την απόφασή της την ανακοίνωσε ανήμερα της 13ης επετείου του γάμου τους, στις 22 Ιανουαρίου.

Η Μελάνια Τραμπ κρατά χαμηλούς τόνους το τελευταίο διάστημα μετά τις πληροφορίες ότι ο δικηγόρος του άνδρα της πλήρωσε λίγο πριν τις εκλογές του 2016 130.000 δολάρια στην πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς για να εξασφαλίσει τη σιωπή της για τη σεξουαλική επαφή που φέρεται να είχε με τον μεγιστάνα των ακινήτων το 2006.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook