Χειρότερο και από Lost: Ούτε εκεί που είπαν οι Κινέζοι βρίσκεται το αεροπλάνο!

χειρότερο-και-από-lost-ούτε-εκεί-που-είπαν-132097

foto ptisiΔεν έχει τέλος το θρίλερ που εκτυλίσσεται από το βράδυ του Σαββάτου με το αγνοούμενο Boeing 777 των Malaysia Airlines. Σήμερα, έκτη ημέρα αγωνίας, το μυστήριο με το τι έχουν απογίνει οι 239 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος παραμένει και περιπλέκεται ακόμα περισσότερο.

Την Τετάρτη κινεζικός δορυφόρος εντόπισε αντικείμενα που επιπλέουν στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, γεγονός που έκανε πολλούς να πιστέψουν πως επρόκειτο για το χαμένο αεροπλάνο. Ο επικεφαλής της Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας είχε δηλώσει σχετικά: «Οι κινεζικοί δορυφόροι έχουν εντοπίσει καπνό και ορισμένα αντικείμενα που επιπλέουν. Προς το παρόν δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι αυτά σχετίζονται με το χαμένο αεροσκάφος».

Την Πέμπτη, ωστόσο, ο επικεφαλής  της Πολιτικής Αεροπορίας της Μαλαισίας διέψευσε ότι τα ευρήματα αυτά σχετίζονται με το αεροσκάφος που αγνοείται. Άκαρπες απέβησαν οι έρευνες των δύο βιετναμέζικων αεροσκαφών στο σημείο που έδειξε κινεζικός δορυφόρος, δήλωσε και ένας δημοσιογράφος του Reuters ο οποίος επέβαινε σε ένα από τα αεροσκάφη αυτά. Τα αεροπλάνα, τα οποία επανειλημμένως ερεύνησαν την περιοχή πάνω από στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν κάποια αντικείμενα, είπε ο δημοσιογράφος ο οποίος πέταξε με το εμπορικό αεροσκάφος τύπου Antonov 26 επί τρεις ώρες. Στις εικόνες που ελήφθησαν την Κυριακή από τον κινεζικό δορυφόρο και δόθηκαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα, φαίνονται τρία αντικείμενα να επιπλέουν με μέγεθος 13 επί 18 μέτρα, 14 επί 19 μέτρα και 24 επί 22 μέτρα.

Το μέγεθος του αεροπλάνου που εξαφανίστηκε είναι 63,7 μέτρα, ενώ το άνοιγμα των φτερών 60,9 μέτρα. Η περιοχή όπου εντοπίστηκαν αυτά είναι κοντά στο σημείο όπου το Boeing χάθηκε από το ραντάρ. Σήμερα κατευθύνονται στην ίδια περιοχή πλοία έρευνας και διάσωσης από τις χώρες που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις εντοπισμού του Μπόινγκ. Παράλληλα σήμερα κατευθύνονται στην ίδια περιοχή πλοία έρευνας και διάσωσης από τις χώρες που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις εντοπισμού του Boeing. Σενάριο αλά Helios εξετάζουν τώρα οι Αρχές Την ώρα που οι αρχές δώδεκα χωρών καταβάλουν προσπάθειες για να εντοπίσουν το αεροπλάνο με τους 239 επιβαίνοντες, διεξάγοντας έρευνες σε διευρυμένες περιοχές χωρίς ωστόσο κανένα αποτέλεσμα, ένα νέο σενάριο προκύπτει που παραπέμπει στις τραγικές στιγμές της πτήσης 522 των κυπριακών αερογραμμών Helios.

Όπως μετέδωσε το δίκτυο Sky News υπάρχει το ενδεχόμενο η τραγωδία που έχει βυθίσει στο θρήνο τη Μαλαισία, να προκλήθηκε από ξαφνική αποσυμπίεση του θαλάμου, ό,τι συνέβη δηλαδή με πτήση της αεροπορικής εταιρίας Helios το 2005 που συνετρίβη σκορπώντας το θάνατο σε 121 ανθρώπους. Ο δημοσιογράφος του δικτύου πήρε μέρος σε προσομοίωση πτήσης με αεροσκάφος όπως αυτό της πτήσης MH 370 που αγνοείται, με τον κυβερνήτη, Άλιστερ Ροζενσάιν, να δίνει τη δική του εξήγηση στην μυστηριώδη υπόθεση. Αναπαριστώντας ξαφνική αποσυμπίεση στο πιλοτήριο ο κυβερνήτης δήλωσε πως οι μάσκες οξυγόνου πέφτουν ώστε να τις φορέσουν οι πιλότοι, ωστόσο οι Μαλαίσιοι πιλότοι προτίμησαν να στρίψουν το αεροσκάφος επιχειρώντας να επιστρέψουν στην Κουάλα Λουμπούρ, προφανώς γιατί διαπίστωσαν κάποιο πρόβλημα

 

Πηγή : protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook