Χανιώτης θύμα διάρρηξης βρήκε τους δράστες και τα κλοπιμαία αλλά η Αστυνομία… είχε σχολάσει

χανιώτης-θύμα-διάρρηξης-βρήκε-τους-δρ-197939

diarriksi-gkΑκόμη δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που του συνέβη, ο συμπολίτης μας, κάτοικος Κουμ Καπί, ο οποίος τη νύχτα των Χριστουγέννων, επιστρέφοντας σπίτι του στη 1 περίπου το βράδυ, βρήκε την είσοδο παραβιασμένη και διαπίστωσε ότι από μέσα είχαν κάνει «φτερά» δύο πανάκριβες συσκευές  Apple και 1000 ευρώ μετρητά.

Ο ίδιος, κάλεσε αμέσως το 100, με την αστυνομία να μεταβαίνει στο σημείο κάποια ώρα αργότερα και να καταγράφει το περιστατικό. Ωστόσο, το θύμα, κατάφερε (συνδυάζοντας κάποια γεγονότα που αναφέρει στην μήνυση που μετέπειτα κατέθεσε) να φτάσει στους διαρρήκτες, να τους αναγνωρίσει και να δει, από το παράθυρό τους στο φεγγίτη της πολυκατοικίας, τα πράγματα που του είχαν κλέψει!

Ακολουθεί απόσπασμα της μήνυσης:

diarriksi-gk1

Επρόκειτο συγκεκριμένα, για οικογένεια που διαμένει στο υπόγειο της πολυκατοικίας που μένει και το θύμα. Κατάφερε να τους εντοπίσει, βάζοντας ένα φιλικό του πρόσωπο να τηλεφωνεί στο κινητό του, το οποίο είχε πάνω του. Ωστόσο, επειδή όλες οι συσκευές του που είναι μάρκας apple, είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους, χτυπώντας το κινητό, αναβόσβηνε παράλληλα και το λάπτοπ! Έτσι, όπως το θύμα λέει στο zarpa.gr, κάθε φορά που ο φίλος τον καλούσε στο κινητό, «φωτιζόταν» ολόκληρο το κατασκότεινο υπόγειο, όπου μένουν οι δράστες!

Με αυτά τα στοιχεία το θύμα καλούσε την Αστυνομία επίμονα και διαρκώς από τις 4 περίπου τα χαράματα χωρίς όμως να καταφέρει να τους κάνει να πάνε. Σύμφωνα με όσα μας λέει και έχει καταθέσει στον Εισαγγελέα, οι αξιωματικοί υπηρεσίας με τους οποίους μίλησε στο 100 και στο τμήμα τροχαίας, του έλεγαν ότι τη νύχτα δεν μπορούν να κάνουν επιχειρήσεις (!) ότι χρειάζεται ένταλμα από Εισαγγελέα, το οποίο μπορεί να βγει μετά τις 9 το πρωί, ότι είναι απασχολημένοι και άλλα.

«Τους έλεγα: ξέρω ποιοι είναι, είναι γείτονές μου, ξέρω που βρίσκονται, βλέπω τα κλοπιμαία, βλέπω τα πράγματά μου, σας παρακαλώ, ελάτε να τους συλλάβετε» μας αναφέρει αγανακτισμένος. «Έστω κι αν δεν μπορούσαν να μπουν μέσα, γιατί δεν ερχόντουσαν να καθίσουν απ’ έξω ώστε να μην καταφέρουν να ξεφύγουν μαζί με τα πράγματα;» αναρωτιέται. Τελικά, η αστυνομία πήγε στις 9 το πρωί, όπου φυσικά ο ένας δράστης με τα κλοπιμαία είχαν εξαφανιστεί.

Μόνο μετά από μήνυση του ίδιου του θύματος, ο αδελφός του «εξαφανισμένου» που επίσης, ήταν στο σπίτι εκείνο το βράδυ, οδηγήθηκε στο αυτόφωρο για να αφεθεί έπειτα ελεύθερος. Το αποτέλεσμα, μία εβδομάδα μετά, τα πράγματα και τα χρήματα να μην έχουν βρεθεί και οι δράστες να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να απειλούν μάλιστα το θύμα, με τον οποίο συναντιούνται καθημερινά, αφού μένουν στην ίδια πολυκατοικία.

Ο ίδιος, έχει απευθυνθεί σε δικηγόρο και έχει κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες για να δικαιωθεί.

zarpa.gr

 

 

5 thoughts on “Χανιώτης θύμα διάρρηξης βρήκε τους δράστες και τα κλοπιμαία αλλά η Αστυνομία… είχε σχολάσει

  1. Κι όμως εγώ είμαι εντάξει απέναντι σε όλες τις υποχρεώσεις μου προς το κράτος, όσο παραλογες και υπερβολικές κι αν ειναι αυτές (φόροι, χαράτσια, έκτακτες εισφορές κλπ) και μου χρωστανε και κατι επιστροφες που μαλλον δε θα πάρω ποτέ. Το κράτος γιατι δεν μπορεί απλά ούτε τα στοιχειώδη να κανει προστατεύοντας εμενα και την περιουσία μου όταν μάλιστα τους έδινα δράστες και κλοπιμαια έτοιμους για επ´ αυτοφώρω σύλληψη;
    Ειρωνία… πριν 3 περιπου χρόνια είχα εντοπίσει, παρακολουθήσει για πολλα χιλιόμετρα και τελικά παραδώσει στην αστυνομία τσαντάκια με ολα τα κλοπιμαια του.

  2. Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα. Τέτοια καραγκιοζιλίκια κάνουν στο κέντρο του «100»…πέρνεις τηλεφωνο για βοήθεια και σου λένε να πας το πρωι να κάνεις μήνυση…σε κλέβουν το βραδυ, ακούς θορύβους, ακούς τσαρχαληγτά, πέρνεις το 100 και σου λένε «έλα το πρωΙ να κάνεις μηνυση..λες και δεν είναι η δουλεία τους να πηγαίνουν στις κλησεις ακόμα και αν δεν υπάρχει θέμα..έτσι για συμπαράσταση…αλλά τι να κάνεις με τους άχρησους που διοιηκούν. Αυτά τα πράματα δεν γινοτνουσαν ποτέ στα Χανιά. Είναι ίσως η χειρότερη περίοδος για τα Χανιά απο αστυνομικής απόψεως. Α ρε Κουτσαυτάκη που είσαι…καιρό το λέω ότι οι ασφαλεις μέρες τελειώσανε από τότε που φάγανε τον Κουτσαυτάκη ένα μάτσο άχρηστοι.

  3. η ασφάλεια πλέον δεν παρέχει ασφάλεια.. συμφωνώ οτι παλαιότερα η υπηρεσία σε ολη την κρήτη ήταν απο τις δυναμικότερες!! αν πλέον ειναι ανίκανοι να μας το πουν ευθέως, να εργαζόμαστε εμείς οι πολίτες part time στην αντιμετώπιση του κοινού εγκλήματος.. όμως αν θέλουν, μπορούν ακόμα να επανορθώσουν, αφου οι αθίγγανοι κλέφτες, αποχώρησαν απο τα χανιά, (προέρχονται απο αχαία, ιδη έκλεψαν στο ηράκλειο, πιάστηκαν και αρα καηκαν, ήρθαν χανιά, έκλεψαν κάηκαν και πάνε για αλλού..) και παρνόμισαν ιδη, αψηφώντας την εντολή εισαγγελέα οτι αν μετακομίσουν να δώσουν την καινούρια διεύθυνση.. θα πρέπει να πιέσει η υπηρεσία, αφού έιναι εντοπίσημοι, να επιστρέψουν τα κλοπιμαία, (laptop, ipad) που θα καταστούν άχρηστα στον υποτιθέμενο κλεπταποδόχο, γιατί είναι πλέον κλειδωμένα και κατεστραμένα ψηφιακά.. τώρα άντε περίμενε να δικαστούν και να επέλθει δικαιοσύνη.. αυτά δημιουργούν κάκιστα προηγούμενα, δείγματα στο παρόν και αθροιστικά στο μέλλον σε σχέση με τον πολίτη και τη σχέση του με το κράτος και τους εκπροσώπους του νόμου!

  4. Η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να προστατεύει τη ζωή και την οικογενειακή ασφάλεια των πολιτών της.
    Όλα αυτά όμως μοιάζουν με ουτοπία για τη σημερινή κοινωνία και πολύ περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Το κράτος έχει διαλυθεί, η αστυνομία επίσης, η εγκληματικότητα αυξήθηκε. Όλες οι ύαινες ξεχύθηκαν για να ρημάξουν τα θύματά τους.Ο κλέφτης έχει το δικαίωμα να μπει στο σπίτι σου, να σε κλέψει, να σου ασκήσει σωματική βία κτλ., ενώ ο πολίτης δεν έχει το δικαίωμα να αμυνθεί και να του αφαιρέσει τη ζωή. Μπορεί βέβαια να έχει ελαφρυντικά αλλά κανονικά η νομοθεσία θα έπρεπε να δίνει το δικαίωμα στον πολίτη να προστατεύσει το σπίτι του, την οικογένειά του, ή ακόμη να αφαιρέσει τη ζωή σ’ αυτόν που θα παραβιάσει το σπίτι του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook