Χανιά | JCrete 2014: Παγκόσμιο συνέδριο για την «Java» στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

χανιά-jcrete-2014-παγκόσμιο-συνέδριο-για-την-java-123306

OAK (1)Για τέταρτη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης από τις 25 μέχρι τις 29 Αυγούστου το JCrete 2014: Παγκόσμιο συνέδριο για την «Java».

Σε σχετική της ανακοίνωση η Ο.Α.Κ αναφέρει τα εξής:

«Πολλά λέγονται αυτόν τον καιρό για το πως η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από την κρίση – και η αλήθεια είναι ότι ο τομέας της τεχνολογίας βρίσκεται σε ραγδαία ανάπτυξη με πολλές νέες επιχειρηματικές ιδέες. Πέρα όμως από το επιχειρείν φαίνεται να υπάρχει και μία ακόμη – λιγότερο γνωστή – πτυχή με μικρά και άκρως εξειδικευμένα συνέδρια τεχνολογίας, που έχουν εδραιωθεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια – με το JCrete να αποτελεί το πιο σημαντικό παράδειγμα.

Το JCrete (http://www.jcrete.org), παρ’ όλα αυτά, δεν είναι συνέδριο – τουλάχιστον όχι με την παραδοσιακή έννοια του όρου. Για παράδειγμα, δεν υπάρχουν κεντρικές ομιλίες. Δεν υπάρχουν παρουσιάσεις και ομιλητές. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει και προκαθορισμένο πρόγραμμα. Ακόμη και όσοι παρακολουθούν το συνέδριο αυτό – διάσημοι προγραμματιστές από όλο τον κόσμο εξειδικευμένοι στην Java, μία από τις πιο δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού σήμερα – δεν παρευρίσκονται απλά για να παρακολουθήσουν, αλλά για να συμμετέχουν ενεργά. Το JCrete βασίζεται σε μία μορφή συνεδρίων γνωστή ως “Open Space”, η οποία προωθεί τη διάδραση και τη συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων, ακόμη και κατά τη διάρκεια των απογευματινών εκδρομών στις ομορφιές των Χανίων και της Κρήτης, όπου εκτυλίσσονται συζητήσεις υψηλού τεχνολογικού περιεχομένου.

Λόγω της άκρως εξειδικευμένης φύσης του συνεδρίου, η συμμετοχή στο JCrete γίνεται μόνο κατόπιν προσκλήσεως προς ειδικούς στον χώρο της Java, κυρίως από το εξωτερικό. Φέτος, το JCrete διεξάγεται για τέταρτη συνεχή χρονιά στα Χανιά, από τις 25-29 Αυγούστου στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, και όπως όλες τις προηγούμενες χρονιές, είναι ήδη fully-booked!»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook