Χανιά | 70α Βενιζέλεια: «Χρυσές» συμμετοχές στα 400 μέτρα γυναικών

χανιά-70α-βενιζέλεια-χρυσές-συμμετο-696162

Οι συμμετοχές της Ρωσίδας Ξένιας Αξένοβα (πρώην Ουστάλοβα) και των καταπληκτικών δίδυμων αδελφών Βασιλείου στα 70α Βενιζέλεια στίβου στο αγώνισμα των 400 μέτρων αναδεικνύουν το αγώνισμα αυτό σε ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα του προγράμματος των αγώνων.

Η Ξένια Αξένοβα είναι μια αθλήτρια με ρεκόρ κάτω από 50 δευτερόλεπτα. Η ατομική της επίδοση στα 49.92 συνοδεύεται από ένα πλούσιο βιογραφικό στην αγωνιστική της καριέρα. Έχει κερδίσει χρυσά μετάλλια σε σκυταλοδρομίες το 2007 (Ευρωπαϊκό νεανίδων), το 2009 (Ευρωπαϊκό έως 23 ετών), το 2010 (Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων και Πανευρωπαϊκούς την ίδια χρονιά), το 2012 (Παγκόσμιο κλειστού στίβου) και χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Επίσης έχει κατακτήσει στα 400 μέτρα αργυρό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό νεανίδων, χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό κάτω των 23, αργυρό μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς της Βαρκελώνης.

Οι πρωταθλήτριες Ελλάδος Ειρήνη και Άννα Βασιλείου αποτελούν το καμάρι του Ηρακλείου και της Κρήτης. Με σπουδαίες επιδόσεις και οι δύο. Η Ειρήνη Βασιλείου έχει ατομικό ρεκόρ 51.86 και η Άννα Βασιλείου έχει ατομικό ρεκόρ 52.50

Στην κούρσα θα πάρει μέρος και η πρωταθλήτρια Ιταλίας Μαρία Ενρίκα Σπάτσα, η οποία έχει κερδίσει χρυσό μετάλλιο στη σκυταλοδρομία στους Μεσογειακούς αγώνες και έχει ατομικό ρεκόρ 52.53

Είναι βέβαιο ότι το αγώνισμα αυτό θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και θα το απολαύσουν οι φίλαθλοι των Χανίων το Σάββατο το απόγευμα.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού στα Χανιά

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Ιούλιος Συναδινός θα τιμήσει με την παρουσία του τα 70α Βενιζέλεια στίβου. Με την ευκαιρία αυτή θα έχει συνάντηση και με την Επιτροπή Διοίκησης του ΕΑΚ Χανίων για να συζητήσουν θέματα που έχουν να κάνουν με την αξιοποίηση και τη βελτίωση των εγκαταστάσεων του ΕΑΚ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook