Χανιά | 400 κλήσεις στην Πυροσβεστική!

χανιά-400-κλήσεις-στην-πυροσβεστική-198512

kolimpari 4Περισσότερες από 400 κλήσεις έχει λάβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων από τις 7 το απόγευμα της παραμονής μέχρι και σήμερα, με τα συνεργεία να δίνουν «αγώνα δρόμου» για να αντιμετωπίσουν κινδύνους, προβλήματα και καταστροφές από την θεομηνία.

Σε Χανιά και Πλατανιά, επιχειρούν σήμερα το μεσημέρι 17 συνεργεία ενώ έχει ζητηθεί συνδρομή και από σταθμούς της Πυροσβεστικής σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο, η οποία αναμένεται τις επόμενες ώρες. Προτεραιότητα αυτήν την ώρα δίνεται σε αντλήσεις υδάτων από ξενοδοχεία του βόρειου άξονα, από Πλατανιά μέχρι και Κολυμπάρι όπου έξι συνεργεία προσπαθούν να περιορίσουν τις ζημιές.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Π.Υ. Χανίων κ. Μαραγκάκη, από την πρώτη στιγμή δόθηκε προτεραιότητα στις ανθρώπινες ζωές. Συνολικά χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν 24 άτομα από σπίτια και αυτοκίνητα, ανάμεσά τους μία έγκυος, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και μία ηλικιωμένη γυναίκα που κινδύνευσε να πνιγεί καθώς το νερό είχε φτάσει ως τον λαιμό της.

Έγιναν, επίσης, 97 αντλήσεις υδάτων, 4 απεγκλωβισμοί από ασανσέρ και 5 κοπές δέντρων.

Σημειώνουμε, τέλος, ότι οι 400 κλήσεις αφορούν ξεχωριστά περιστατικά. Εάν προσμετρηθούν τα επαναλαμβανόμενα τηλέφωνα ανθρώπων που καθυστερούσαν να εξυπηρετηθούν, οι κλήσεις εκτιμάται ότι φτάνουν τις 1.500 – 2.000!

zarpa.gr

 

1

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook