Χανιά | 3η Φυσιολατρική Διαδρομή «Λειβαδούρια 2015» | Μοναδική διαδρομή στον Αποκόρωνα

χανιά-3η-φυσιολατρική-διαδρομή-λειβα-266010

Όλα είναι έτοιμα για την 3η Λειβαδούρια Φυσιολατρικη Διαδρομή, την Κυριακή 12 Ιουλίου. Πρόκειται για μία μοναδική διαδρομή 7 χιλιομέτρων, για όσους επιθυμούν να τρέξουν ή να περπατήσουν στην καταπράσινη φύση.

Η Λειβαδούρια διαδρομή, η οποία διοργανώνεται από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Ντουλιανών, Τσιβαρά και Γαβαλοχωρίου, του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αποκορώνου, απευθύνεται σε κάθε ηλικία και κάθε επίπεδο, είτε είστε απαιτητικός δρομέας είτε φυσιολατρικός περιπατητής.

Λεπτομέρειες και δωρεάν συμμετοχές στο www.livadoura.com

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές: «Οι συμμετέχοντες καλούνται να διανύσουν μια απόσταση 7 χλμ. αποτελούμενη (στο μεγαλύτερό της μέρος) από χωμάτινο δρόμο, μονοπάτι και ένα μικρό τμήμα ασφάλτου. Ξεκινώντας από τη μοναδική τοποθεσία του Αγ. Αντωνίου κατηφορίζουμε μέσα από τη ρεματιά προς το χωμάτινο δρόμο Ντουλιανά – Κερά. Η ανηφορική διαδρομή που ακολουθεί θα μας αποκαλύψει τον παραδοσιακό οικισμό των Ντουλιανών, μέσα από το πέρασμα του οποίου, ξεδιπλώνεται ένα ονειρικό μονοπάτι που μας κατευθύνει στον Αγ. Ιωάννη κάτω στην ρεματιά. Η κατάβαση γίνεται μέσα σε πυκνή βλάστηση και χρειάζεται πολλή προσοχή λόγω της απότομης κλίσης, του ανώμαλου-ολισθηρού εδάφους. Για άλλη μια φορά η ευχαρίστηση είναι μεγάλη σε αυτό το σημείο καθώς η φύση μας δείχνει τρόπους να την αγαπήσουμε και να γίνουμε ένα μαζί της. Αφού προσεγγίσουμε το κατώτατο σημείο, αρχίζει ένα μικρό αλλά απότομο κομμάτι ανωφέρειας που καταλήγει στο χώρο της Λειβαδούρας (πρώτο πέρασμα). Ακολουθεί το ασφάλτινο κομμάτι το οποίο θα μας οδηγήσει προς το σχολείο του Γαβαλοχωρίου. Από κει κατευθυνόμενοι προς το χωμάτινο δρόμο, βρίσκουμε την είσοδο του μονοπατιού όπου συναντάμε την Ανατολική πλευρά της εκκλησίας του Αγ. Ιωάννη. Το σημείο τερματισμού (πλατεία Ντουλιανων) μας περιμένει αφού ανηφορίσουμε πάλι από την ρεματιά του Αγ Ιωάννη στα Ντουλιανά».

Στόχος των διοργανωτών είναι η φετινή Λειβαδούρια διαδρομή να είναι ακόμα πιο ανταποδοτική και ευχάριστη από την περυσινή. Πρόκειται εξάλλου, για μία καθαρά φυσιολατρική διαδρομή ενώ όπως συμβουλεύουν οι διοργανωτές: Μη διστάσετε να σταματήσετε για να πάρετε βαθιές γουλιές από την όμορφη φύση γύρω σας. Θα κερδίσετε έτσι και αλλιώς».

 

Προσέλευση στην Γραμματεία της αφετηρίας στις 16:45

Έναρξη 18:00 από εκκλησάκι Αγ. Αντωνίου στον Τσιβαρά.Τερματισμός πλατεία Ντουλιανών.

Προς διευκόλυνση των οδηγών, μπορείτε να παρκάρετε στα Ντουλιανά -όπου ειναι ο τερματισμός και ο μπουφές – και να μεταφερθείτε στην αφετηρία με το λεωφορείο της διοργάνωσης. Τελευταίο λεωφορείο από πάρκινγκ προς αφετηρία 17:30.

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook