Χανιά | 150 οικογένειες κινδυνεύουν να βγουν στο δρόμο | Σπίτια για τους άστεγους ζητά ο ΔΟΚΟΙΠΠ

χανιά-150-οικογένειες-κινδυνεύουν-να-βγ-280734

Τις 150 φθάνουν οι οικογένειες στο δήμο Χανίων που από τη μια μέρα στην άλλη κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο ενώ 45 είναι οι περιπτώσεις ατόμων που διαβιούν σε ακατάλληλα καταλύματα σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει μέχρι και πριν από λίγους μήνες η κοινωνική υπηρεσία.

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε από τον ΔΟΚΟΙΠΠ και τον πρόεδρο της Σύμπραξης Φορέων στα πλαίσια της προσπάθειας που γίνεται για να βρεθεί στέγη για 10άστεγους και δύο οικογένειες μέσω του προγράμματος για Στέγαση και Κοινωνική Επανένταξη.

Αναφορικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα που υλοποιείται από τον ΔΟΚΟΙΠΠ ο πρόεδρος του οργανισμού κ. Μιχάλης Βλαχάκης είπε μεταξύ άλλων πως ζητούμενο είναι η ανταπόκριση των Χανιωτών προκειμένου να βρεθούν οι κατοικίες για την στέγαση των συγκεκριμένων ατόμων σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως ουσιαστικά είναι απαραίτητες 10 γκαρσονιέρες και δύο διαμερίσματα.

Τόνισε επίσης πως το εν λόγω πρόγραμμα έχει δύο σκέλη, που είναι αυτό της στέγασης και εκείνο της Κοινωνικής Επανένταξης.

Από την σύμπραξη φορέων ο κ. Γιάννης Παυλάκης τόνισε πως η καταβολή των μισθωμάτων που φθάνει τα 180 ευρώ για τις γκαρσονιέρες και τα 280 ευρώ για τα διαμερίσματα είναι εξασφαλισμένα μέσω του προγράμματος που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ενώ το ίδιο ισχύει και για τους λογαριασμούς ύδρευσης και ηλεκτροδότησης.

Αναφορικά με το δεύτερο σκέλος του προγράμματος που αφορά την κοινωνική επανένταξη των συγκεκριμένων ατόμων ο κ. Παυλάκης κάλεσε τους επιχειρηματίες των Χανίων να ανταποκριθούν σημειώνοντας πως οι μισθοί και η ασφάλιση των δικαιούχων του προγράμματος καλύπτονται από το πρόγραμμα.

Τέλος η κοινωνική λειτουργός του ΔΟΚΟΙΠΠ κα Σεφερλή είπε πως η επιλογή των ατόμων έγινε με κοινωνικά κριτήρια.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook