Χανιά | 100 θέσεις σπουδαστών σε 5 ειδικότητες στην σχολή του ΟΑΕΔ στον Ταυρωνίτη

χανιά-100-θέσεις-σπουδαστών-σε-5-ειδικότη-355258

Από τον ΟΑΕΔ και την ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Χανίων  ανακοινώνεται, ότι κατά το σχολικό έτος 2017-18 θα εισαχθούν 100 μαθητές και μαθήτριες, προκειμένου να εκπαιδευτούν στις παρακάτω πέντε ειδικότητες, με ζήτηση στην Αγορά Εργασίας.

  1. Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής
  2. Μαγειρικής Τέχνης
  3. Ξενοδοχειακών επιχείρησεων
  4. Τεχνιτών Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου
  5. Υπαλλήλων Διοικητικών Καθηκόντων

Η Μαθητεία είναι το σύστημα Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση του μαθητή στο Σχολείο με την εκπαίδευση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (οn-the-job training). Στόχος είναι να αποκτήσει ο εκπαιδευόμενος νέος, εκτός από τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις και επαγγελματική εμπειρία στην αγορά εργασίας. Στη διάρκεια του σπουδών τους οι μαθητές της ΕΠΑΣ Χανίων, το πρωί θα πραγματοποιούν Μαθητεία σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού ή Δημόσιου Τομέα σε θέσεις συναφείς με την ειδικότητά τους, ενώ το απόγευμα θα παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα στο σχολείο. Η φοίτηση είναι διετής και οι μαθητές πρέπει να είναι απόφοιτοι της Α τάξης Λυκείου τουλάχιστον.

Παροχές

  1. ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΠΤΥΧΙΟ επιπέδου 4
  2. ΔΩΡΕΑΝ διετής φοίτηση με αμοιβόμενη πρακτική άσκηση & πλήρη ασφαλιστική κάλυψη
  3. ΕΠΙΔΟΜΑ σίτισης – στέγασης σε όσους έχουν τις προϋποθέσεις
  4. ΑΝΑΒΟΛΗ στράτευσης
  5. Σπουδαστική άδεια μέχρι 30 ημέρες με αποδοχές
  6. ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ (από ΧΑΝΙΑ για ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ)

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι κάτοχοι τουλάχιστον ενδεικτικού Α΄Τάξης  Επαγγελματικών Λυκείων ή Γενικών Λυκείων και έχουν γεννηθεί τα έτη 1994-2001.

Αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται  έως 31-8-2017 στη Γραμματεία της Ε.ΠΑΣ  ΧΑΝΙΩΝ του ΟΑΕΔ κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Η επιλογή των μαθητών γίνεται με το βαθμό Τίτλου Σπουδών και με κοινωνικά κριτήρια.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από την ιστοσελίδα του Οργανισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr και στην ΕΠΑΣ Χανίων (Ταυρωνίτης Δήμου Πλατανιά, τηλ.2824022314)

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook