Χανιά | 1 στα 5 παιδιά 13-14 χρόνων καταναλώνουν μέχρι και 10 ποτά το μήνα

χανιά-1-στα-5-παιδιά-13-14-χρόνων-καταναλώνο-226635

seminario alkoolΤο σεμινάριο διοργανώνεται από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Χανίων σε συνεργασία με τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Δήμο Χανίων και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων.

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που υπάρχουν και αφορούν στην χρήση αλκοόλ από τους ανήλιους στα Χανιά.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν από την κα Ιωάννα Νυσταζάκη , κοινωνική λειτουργό του Κέντρου Πρόληψης, σε συνέντευξη τύπου με αφορμή το σεμινάριο με θέμα «Αλκοόλ & Έφηβοι. Κίνδυνοι & Προστασία», που θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά , 1 στους 5 ανήλικους 13-14 χρόνων κάνουν χρήση 10 ποτών το μήνα, ενώ ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το στοιχείο ότι το 63% των ανήλικων κάνουν ακόμα συχνότερη χρήσης αλκοόλ.

Ιδιαίτερα ανησυχητικό όμως είναι το στοιχείο όπως είπε η κα Νυσταζάκη που προκύπτει από σχετική έρευνα, οτι τουλάχιστον οι μισοί μαθητές δηλαδή ποσοστό που ξεπερνάει το 50%, φαίνεται  να έχουν καταναλώσει στη σειρά περισσότερα από πέντε ποτά, τουλάχιστον μια φορά το μήνα!

Επίσης ποσοστό ανηλίκων της τάξεως του 63,7% όπως αναφέρει η ίδια έρευνα έχει καταναλώσει ένα ποτό τον τελευταίο μήνα.

Μάλιστα διαπιστώνεται από σχετικές έρευνες πως τα μεγαλύτερα ποσοστά συχνή χρήσης αλκοόλ από ανήλικους καταγράφονται σε Χανιά και Ρέθυμνο.

Στόχος του σεμιναρίου είπε η κα Μαρία Τζανακάκη Μελισσάρη, πρόεδρος  στο  Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, είναι η ευαισθητοποίηση για την κατάσταση της περιστασιακής κατανάλωσης αλκοόλ από τους έφηβους, ενώ ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Χανιά κ. Μαραγκάκης σημείωσε πως μια από τις αιτίες του συγκεκριμένου φαινομένου είναι η αλλαγή αξιακών προτύπων από τους ενήλικους.

Ο Αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδιος σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, Μανώλης Φραγκάκης, τόνισε ότι στόχος του προγράμματος είναι η ορθή, επιστημονική και έγκυρη ενημέρωση των εκπαιδευτικών σε ζητήματα, που αφορούν την επίδραση της χρήσης του αλκοόλ στην υγεία των εφήβων,

Να σημειώσουμε ότι σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 24 Μαρτίου 2015, εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του Προγράμματος “Κοινωνικό Σχολείο” και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, που υπηρετούν σε Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού μας.

Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να λάβουν μέρος χρειάζεται να δηλώσουν συμμετοχή στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, κα. Μαρματάκη Αρετή, στην ηλεκτρονική  διεύθυνση [email protected].

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook