Χανιά | 1ο Φεστιβάλ «Ίχνη Μεσογείου»: Προβολή της ταινίας «Μασσαλία – Μακρινή κόρη» στον Δημοτικό Κινηματογράφος «Κήπος»

χανιά-1ο-φεστιβάλ-ίχνη-μεσογείου-πρ-278388

Με την προβολή της ταινίας «Μασσαλία – Μακρινή κόρη» ολοκληρώνεται η εβδομάδα κινηματογραφικών προβολών που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ «Ίχνη Μεσογείου»

Πρόκειται για μία κοινωνική ταινία – ντοκιμαντέρ του μαρκ Γκαστίν, η οποία θα προβάλλεται το Σάββατο 22 και την Κυραική 23 Αυγούστου στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Κήπος»

Ώρες προβολών: 20:30 και 22:30 | Είσοδος : 5 €

Μετά την προβολή της Κυριακής, θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη

Η ταινία έχει βραβευτεί με το Α’ Βραβείο Ντοκυμαντέρ στα κρατικά Βραβεία Ποιότητας 2004

Γάλλοι με ελληνική καταγωγή που ζουν στη Μασσαλία, όπου οι γονείς ή οι πρόγονοί τους αποβιβάστηκαν μια μέρα, σαν τους Φωκαείς που ίδρυσαν την πόλη πριν από 2600 χρόνια. Οι πρώτοι, πλούσιοι έμποροι, έφτασαν από τη Χίο ή την Κωνσταντινούπολη, το 19ο αιώνα. Οι τελευταίοι, από τη Μικρά Ασία ή τα Δωδεκάνησα, στις αρχές του 20ου αιώνα, με τις τσέπες αδειανές. Άνθρωποι με διττή ταυτότητα που γεννά μέσα τους ερωτηματικά. Καθένας δίνει τη δική του απάντηση.

Κάποιοι τολμούν να πάρουν ακόμα και το δρόμο της «επιστροφής»… Όλοι όμως έχουν μια ακλόνητη βεβαιότητα: τη δική τους ιστορία, αυτό το οικογενειακό έπος που τους συμφιλιώνει με τον εαυτό τους, με τις ρίζες τους. Η Γετού, η ηρωίδα μας, μας βοηθάει να συγκεντρώσουμε αυτές τις ιστορίες, οδηγώντας μας από το ένα πρόσωπο στο άλλο. Η δική της ιστορία σηματοδοτεί όλες τις άλλες. Γιατί είναι η ίδια, όπως η Μασσαλία για την Ελλάδα, μια κόρη μακρινή…

Ο Μάρκος Γκαστίν στις ταινίες του απεικονίζει τον προβληματισμό του για τις πόλεις και τους ανθρώπους. Στο ντοκιμαντέρ Μασσαλία Μακρινή Κόρη μας κάνει κοινωνούς στις ανησυχίες ανθρώπων με διττή ταυτότητα. Μια περιήγηση στο παρόν και στη μνήμη, οργανωμένη σε τρεις χρόνους: ΞΕΝΙΤΙΑ(άφιξη στην καινούρια πατρίδα), ΛΗΘΗ (αφομοίωση στην καινούρια πατρίδα), ΝΟΣΤΟΣ (επιθυμία της επιστροφής, στην «πατρίδα», στις «ρίζες»).

Σκηνοθεσία : Μάρκος Γκαστίν

Σενάριο : Μάρκος Γκαστίν

Διεύθυνση Φωτογραφίας : Γιώργος Γιαννέλης

Μοντάζ : Αλέξης Πεζάς

Ήχος : Pierre Armand

Εκτέλεση Παραγωγής : Κωνσταντίνος Μωριάτης, Παναγιώτης Καραμπίνης

Με τη συμμετοχή : Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών

Παραγωγή : ΕΡΤ Α.Ε, Μάρκος Γκαστίν, YGREC Productions

Με την υποστήριξη : Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook