Χανιά | Όλα έτοιμα για την 6η Λιβαδούρια Φυσιολατρική Διαδρομή

χανιά-όλα-έτοιμα-για-την-6η-λιβαδούρια-702914

Η 6η Λιβαδούρια Φυσιολατρική Διαδρομή από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Ντουλιανών -Γαβαλοχωρίου-Τσιβαρά με την στήριξη του Δήμου Αποκορώνου.

Μια εκπληκτική πεζοπορική διαδρομή, στην καταπράσινη φύση του Αποκόρωνα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακη 17 Ιουνίου.

Η διαδρομή θα ξεκινήσει απο τον Αγιο Αντώνη στον Τσιβαρά, στις 18:00, θα τερματίσει Ντουλιανά, αφου ακολουθήσει το μονοπατι που περνάει απο Αη Γιάννη, Λειβαδούρα και Γαβαλοχώρι. Προς διευκόλυνση των οδηγών, μπορείτε να παρκάρετε στα Ντουλιανά -όπου ειναι ο τερματισμός -και να μεταφερθείτε στην αφετηρία με το λεωφορείο της διοργάνωσης. Τελευταίο λεωφορείο απο πάρκινγκ προς αφετηρία 17:45

Περιγραφή διαδρομής

Απο τις 6 μμ και κάθε 10 λεπτά, απο την αφετηρία του Αγίου Αντωνίου, θα ξεκινάει συνοδευόμενο γκρουπ πεζοπόρων . Το κάθε γκρουπ θα ακολουθεί την προκαθορισμένη διαδρομή και θα πραγματοποιεί στάσεις σε συγκεκριμένα σημεία για ανεφοδιασμό σε νερό, και γνωριμία με τοπικά φυτά, χαρακτηριστικά σημεία, αλλά και εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Η κυρία Costanza Dal Cin D’Agata, βιολόγος-βοτανολόγος MSc υποψήφια διδάκτωρ της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης έχει επιμεληθεί μια γνωριμία με την χλωρίδα και την χαρακτηριστική βλάστηση της περιοχής. Θα παρέχει στους συμμετέχοντες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για άγρια φυτά του δάσους και της βλάστησης του Αποκορωνιώτικου τοπίου. Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία.

Το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Γαβαλοχωρίου θα σας περιμένει για μια ξενάγηση. Βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό, και το κτίριο του αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα τοπικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και έχει δύο επίπεδα. Το ισόγειο διαθέτει και «οξιώστη», εσωτερική αυλή, καμαρόσπιτο με βοηθητικούς χώρους, ενώ ο όροφος διαθέτει οντά. Τμήμα του κτιρίου κατασκευάστηκε κατά την Ενετοκρατία, ενώ ο όροφος επί Τουρκοκρατίας. Διαθέτει εκθέμετα σχετικά με μεταξουργία, αγγειοπλαστική, κοπανέλι, λιθοτομία και λιθοξοϊκή, ξυλογλυπτική και εικονογραφία, όπλα, νομίσματα και άλλα.

Επίσης σε σημείο της διαδρομής θα σας περιμένει ομάδα απο το 3ο Συστημα Προσκόπων Χανίων για να σας καταρτίσει πάνω σε βασικές αρχές στησίματος σκηνής.

Στον τερματισμό στην πλατεία των Ντουλιανών, θα ακολουθήσει απονομή διπλωμάτων συμμετοχής και παραδοσιακό γλέντι με τους Κοτζαμπασακη Στέλιο, Αλεξανδρο Ιερωνυμίδη και Γιάννη Χήνο.

Σημείωση: Δεν πρόκειται για αθλητική διοργάνωση. Το δρώμενο περιλαμβάνει Πεζοπορία, και στάσεις για ενημέρωση σε θέματα βοτανολογίας, ιστορίας, τεχνών και κατασκήνωσης.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.livadoura.com στην αντιστοιχη σελίδα μας στο facebook, και στα τηλέφωνα 6944899233 – 6936926717

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook