Χανιά | Ψύλλοι και τσιμπούρια απειλούν την υγεία των πολιτών

χανιά-ψύλλοι-και-τσιμπούρια-απειλούν-67034

fleeΣοβαρότατο πρόβλημα με την ύπαρξη ψύλλων σε διαφορές περιοχές της πόλης των Χανίων και κυρίως σε σημεία που βρίσκονται κάδοι απορριμμάτων , καταγγέλλουν στο zarpa.gr, κάτοικοι διαφόρων συνοικιών.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των πολιτών, το φαινόμενο της έξαρσης των συγκεκριμένων εντόμων οφείλεται στο ότι δεν έχουν γίνει οι απαραίτητοι ψεκασμοί, κυρίως σε εστίες που παρατηρείται ότι αναπαράγονται.

Οι περιοχές των Χανίων όπου έχει παρατηρηθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι των Παχιανών , των Λενταριανών, και στην οδό Κισάμου.

Σε επικοινωνία του zarpa.gr με την αρμόδια υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Χανίων αναφορικά με την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος έγινε γνωστό από των προϊστάμενο κ. Γιακουμάκη ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν  τα συνεργεία να καθαρίζουν τους κάδους απορριμμάτων, κάτι το οποίο πάντως είχε να γίνει από το μήνα Απρίλιο.

Αξίζει πάντως να επισημανθεί πως η παραπάνω εργασία είχε σταματήσει, γιατί δεν υπήρχε το ανάλογο προσωπικό καθώς είχε λήξει η σύμβαση έκτακτων υπαλλήλων.

Το πρόβλημα πάντως της έξαρσης των ψύλλων αλλά και των τσιμπουριών είναι ιδιαίτερα σοβαρό καθώς είναι δυνατόν να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες τόσο σε οικόσιτα ζώα όσο και κατ επέκταση στον ανθρωπινό πληθυσμό.

 

Αν. Γερ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook