«Χανιά» ψηφίζουν και φέτος οι Σκανδιναβοί

χανιά-ψηφίζουν-και-φέτος-οι-σκανδιν-59245

Και φέτος επιλέγουν τα Χανιά για τις καλοκαιρινές διακοπές τους οι Σκανδιναβοί τουρίστες, των οποίων οι αφίξεις στο αεροδρόμιο Ι. Δασκαλογιάννης, θα ξεπεράσουν τις 120.000, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε νωρίτερα ο όμιλος TUI Nordic.

chania tourismos“Πρόκειται για ένα πολύ ξεχωριστό τουριστικό προϊόν, ίσως και για τους ποιοτικότερους Ευρωπαίους –θα μπορούσε να πεις κανείς- που συνηθίζουν κάθε χρόνο, εδώ και δεκαπέντε χρόνια να επισκέπτονται την περιοχή προσφέροντας απίστευτη τόνωση στην τοπική οικονομία, αν σκεφτεί κανείς ότι δεν προτιμάνε το all inclusive, αλλά επιλέγουν να κάνουν τις διακοπές τους σε πολυτελή ξενοδοχεία. Παράλληλα επισκέπτονται πάντα κατά τη διαμονή τους τα εστιατόρια και τις ταβέρνες των Χανίων, αφήνοντας πολύ καλά χρήματα στα καταστήματα του νομού, συμβάλλοντας έτσι αρκετά θετικά στην τουριστική ανάπτυξη», αναφέρει η ανακοίνωση, συμπληρώνοντας ότι: «Οι σκανδιναβικές χώρες έχουν το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο στην Ευρώπη και αποτελεί τιμή για τον τόπο το αεροδρόμιο Χανίων να είναι ο βασικός τουριστικός προορισμός, έστω και του προϊόντος «ήλιος-θάλασσα», το οποίο προσφέρεται σε ανταγωνιστικούς προορισμούς, οικονομικότερα, ποιοτικότερα και με υποδομές μη συγκρινόμενες».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι τα παραπάνω στοιχεία αφορούν τους Σκανδιναβούς που θα μετακινηθούν με πτήσεις της TUI, χωρίς να συμπεριλαμβάνουν τους επιβάτες της Ryanair που φέτος το καλοκαίρι έχει δρομολογήσει απευθείας πτήσεις από τα Χανιά προς όλες τις Σκανδιναβικές χώρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook