Χανιά | Ψήφισμα των συλλόγων εκπαιδευτικών για την αναμοριοδότηση των σχολειων Κανδάνου και Παλαιόχωρας

χανιά-ψήφισμα-των-συλλόγων-εκπαιδευτ-444169

Την αντίθεση τους για την εφαρμογή της απόφασης του Υπουργείου για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων της περιοχής τους εκφράζουν με ψήφισμα τους οι σύλλογοι Διδασκόντων Γυμνασίου –Λυκείου Παλαιόχωρας, Γυμνασίου- ΕΠΑΛ Καντάνου, Δημοτικών Σχολείων Παλαιόχωρας, Καντάνου και Κουντούρας.

Τι ακριβώς αναφέρουν:

«Ψήφισμα Συλλόγων Διδασκόντων Γυμνασίου –Λυκείου Παλαιόχωρας, Γυμνασίου- ΕΠΑΛ Καντάνου, Δημοτικών Σχολείων Παλαιόχωρας, Καντάνου και Κουντούρας.

Οι σύλλογοι διδασκόντων των παραπάνω σχολείων  εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην εφαρμογή της απόφασης του Υπουργείου για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων. Οι διαβεβαιώσεις των αρμόδιων φορέων (προϊσταμένου, υπουργείου) ότι θα αυξηθούν τα μόρια των σχολείων του Δήμου μας  και θα ενταχθούν στην κατηγορία «δυσπρόσιτα», μόνο ως εμπαιγμός μπορούν να εκληφθούν πια. Η τελική απόφαση του υπουργείου, αυξάνει μεν τα μόρια κάποιων σχολείων  αλλά αποχαρακτηρίζει τα ήδη δυσπρόσιτα και απέχει κατά πολύ από την πρόταση που είχαμε καταθέσει πριν δύο χρόνια οι συνάδελφοι των σχολείων, από την πρόταση της ΕΛΜΕ Χανίων, ακόμα και από την πρόταση του ΠΥΣΔΕ Χανίων.

Στόχος του Υπουργείου είναι η υποβάθμιση μιας σειράς περιφερειακών σχολείων με απώτερο στόχο τη μείωση του μαθητικού πληθυσμού, τη συρρίκνωσή τους και κατά περίπτωση το κλείσιμό τους. Ανάμεσα σ’ αυτά είναι και τα σχολεία του Δήμου Καντάνου-Σελίνου. Η απουσία οποιουδήποτε κινήτρου σε επίπεδο μορίων προς τους συναδέλφους αναπληρωτές, ώστε να επιλέξουν τα συγκεκριμένα σχολεία, σε συνδυασμό με τη μεγάλη χιλιομετρική τους απόσταση από την πρωτεύουσα του νομού, το υψηλό κόστος ζωής ,τους εξαθλιωμένους μισθούς και την έλλειψη στέγης έχουν ως αποτέλεσμα, κάθε χρόνο, τα σχολεία μας να υπολειτουργούν λόγω υποστελέχωσης και να αυξάνεται η μαθητική διαρροή στα σχολεία του Δήμου μας. Η απόφαση του Υπουργείου επιτείνει αυτή τη δυσμενή για τους μαθητές μας κατάσταση. Ταυτόχρονα, οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί δεσμεύονται για πολλά χρόνια σε περιοχές που απέχουν δεκάδες χιλιόμετρα από τη μόνιμη κατοικία τους, τινάζοντας στον αέρα τον όποιο οικογενειακό τους προγραμματισμό.

Ως εκπαιδευτικοί που υπηρετούμε στα απομακρυσμένα αυτά σχολεία και γινόμαστε κοινωνοί της αγωνίας μαθητών και γονέων της περιοχής, επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές ότι δε θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ,δηλαδή να λειτουργούν πλήρως τα σχολεία παραμονές Χριστουγέννων. Είναι ντροπή εν έτει 2018 σε μία ακριτική περιοχή που επιδιώκεται η υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης στα σχολεία όλων των βαθμίδων , καθώς  αυτά  επιτελούν έναν ευρύτερο κοινωνικό και μορφωτικό ρόλο , που φαίνεται και στα υψηλά ποσοστά επιτυχίας των μαθητών μας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, να υπάρχουν σχολικά κτήρια χωρίς εκπαιδευτικούς.

Ενημερώνουμε ότι οι επόμενες ενέργειές  μας  θα είναι συντονισμένες με τους γονείς , τους μαθητές μας και την τοπική κοινωνία. Οι αρμόδιοι να  αναλάβουν την ευθύνη των πράξεων τους.

Με αφορμή και την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Δήμο μας, ζητούμε την προσωπική του παρέμβαση για την άμεση τροποποίηση της ΥΑ  περί μοριοδότησης  των σχολείων  ώστε από τη φετινή σχολική χρονιά να ενταχθούν όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Καντάνου – Σελίνου στα δυσπρόσιτα σχολεία.»

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Ψήφισμα των συλλόγων εκπαιδευτικών για την αναμοριοδότηση των σχολειων Κανδάνου και Παλαιόχωρας

  1. ο Δήμαρχος σας έπινε χτες κρασάκια με την πολίτικη ηγεσία της χώρα μας , Έκανε καμία αναφορά για αυτά τα προβλήματα ? ή λέγανε μόνο μαντινάδες ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook