Χανιά | Ψάχνουν στον Δήμο Χανίων πάνω από 6 εκατομμύρια κρυμμένα τετραγωνικά

χανιά-ψάχνουν-στον-δήμο-χανίων-πάνω-απ-539694

Σε εφαρμογή βάζει ο Δήμος Χανίων το φιλόδοξο σχέδιο του εντοπισμού των… κρυμμένων τετραγωνικών, τα οποία εκτιμάται ότι ξεπερνούν το 80% των δηλωμένων! Το δημοτικό συμβούλιο, στη συνεδρίαση της Τετάρτης ενέκρινε την εκπόνηση μελέτης για την διενέργεια διαγωνισμού για τη εμβαδομέτρηση στην Δ.Ε. Νέας Κυδωνίας.

«Προχωράμε σε έναν διεθνή διαγωνισμό για να αποτυπωθούν και να εμβαδομετηθούν τα κτήρια στο σύνολο του Δήμου Χανίων. Ξεκινάμε από την Δ.Ε. Νέας Κυδωνίας, διότι από τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας βλέπουμε ότι εκεί υπάρχει πλήθος αναληθών δηλώσεων, μηδενικές επιφάνειες και μειωμένα τετραγωνικά σε αρκετούς επαγγελματικούς χώρους» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Βλαχάκης και προσέθεσε:

«Σκοπός μας είναι να εμβαδομετρήσουμε το σύνολο των κτηρίων και στην συνέχεια θα έχουμε τη δυνατότητα να μειώσουμε τα δημοτικά τέλη στη συγκεκριμένη ενότητα» εκτιμώντας ότι μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβρη θα έχει ολοκληρωθεί το έργο.

Πάντως, σύμφωνα με αναλύσεις στατιστικών στοιχείων και διασταυρώσεις με την ΔΕΗ, στο Δήμο Χανίων περιμένουν να βρουν πάνω από 6,3 εκατ. τετραγωνικά μέτρα που δεν δηλώνονται την ώρα που τα δηλωμένα τετραγωνικά είναι 7,4 εκατ.!

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τα στοιχεία, από τις 79.453 παροχές στον Δήμο Χανίων, οι 7.796 δηλαδή το 10% περίπου, δηλώνει μηδενικά τετραγωνικά ενώ υπάρχει και ένα 9% ξεχωριστό, το οποίο είναι απαλλαγμένο από Δημοτικά τέλη.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook