Χανιά | Χωρίς δασκάλους τα σχολεία του νομού | Δείτε σχετικό πίνακα

χανιά-χωρίς-δασκάλους-τα-σχολεία-του-ν-108514

sxoleiaΞεπερνούν τις 350 οι ελλείψεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στα Χανιά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Συλλόγου Δάσκαλων και Νηπιαγωγών των Χανίων.

Σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρονται τα παρακάτω:

«Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων καλεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και την κυβέρνηση να προχωρήσουν στην άμεση κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών και προσωπικού στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση των Χανίων, οι οποίες ξεπερνούν αυτή τη στιγμή τις 350 μετά τις απολύσεις των αναπληρωτών συναδέλφων τον Ιούνιο, τις μεταθέσεις, μετατάξεις, αποσπάσεις και τις συνταξιοδοτήσεις.

Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών και να εγκαταλείψει την πολιτική των μη διορισμών που υιοθέτησε μαζί με τα μνημόνια αγνοώντας τις ανάγκες της νεολαίας και του ελληνικού λαού.

Τονίζουμε ότι η εκτίμηση αυτή των ελλείψεων είναι σε σχέση με όσους υπηρετούσαν την προηγούμενη σχολική χρονιά. Πέρσι οι ανάγκες δεν καλύφθηκαν όλες, καθώς λειτούργησαν πληθωρικά τμήματα ακόμη και με 28 μαθητές, έγιναν συγχωνεύσεις και ειδικότητες όπως μουσικοί, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, πληροφορικής, δεύτερη ξένη γλώσσα κ.ά δεν κάλυψαν όλα τα σχολεία.»

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ  ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΧΑΝΙΩΝ

elleipsis sxoleia xania

 

zarpa.gr

 

One thought on “Χανιά | Χωρίς δασκάλους τα σχολεία του νομού | Δείτε σχετικό πίνακα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook