Χανιά | Χριστούγεννα με… μπουλντόζες στη Νέα Χώρα | Τι αποφασίστηκε για τα έργα

χανιά-χριστούγεννα-με-μπουλντόζες-σ-695263

Παράταση μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2018 έλαβε ο εργολάβος για τις εργασίες ανάπλασης στο παραλιακό μέτωπο της Νέας Χώρας που έχουν «παγώσει» για τους καλοκαιρινούς μήνες ώστε να μην διαταράσσεται η τουριστική περίοδος.

Θυμίζουμε πως το έργο είχε ήδη λάβει παράταση μέχρι 15 Ιουνίου μετά το πέρας της αρχικής προθεσμίας τον περασμένο Απρίλιο.

Στο σκεπτικό χορήγησης της νέας παράτασης, η τεχνική υπηρεσία εισηγήθηκε και το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε τα εξής:

«Την 12-10-2018 έγινε η εγκατάσταση του εργολάβου. Λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης στην περιοχή και της διευρυμένης τουριστικής περιόδου δεν μπορούσαν να ξεκινήσουν οι εργασίες αμέσως.

Για το λόγο αυτό γίνονταν κατά την περίοδο αυτή τοπογραφικές αποτυπώσεις και εργασίες επί χάρτου και οι εργασίες ξεκίνησαν μετά τις 13/11/2017 οπότε και δόθηκε η διακοπή κυκλοφορίας από την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων.

Κατά την διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών προέκυψαν πολλές καθυστερήσεις λόγω απρόβλεπτων γεγονότων όπως εντοπισμός βόθρων και ανάγκης επίχωσης αυτών, δίκτυα αποχέτευσης – ομβρίων καθώς και πληθώρα δικτύων κοινής ωφελείας τα οποία έπρεπε να μετακινηθούν από τους φορείς που τα διαχειρίζονται.

Ως εκ τούτου με την υπ΄αριθμ. 218/2018 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δόθηκε παράταση μέχρι 15-06-2018. Λόγω όμως των ήπιων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν φέτος και του πρώιμου Πάσχα των Καθολικών υπάρχει ήδη από τον Απρίλιο έντονη τουριστική κίνηση στην περιοχή με αποτέλεσμα οι εργασίες να γίνονται με πολύ αργό ρυθμό και άρα να μην μπορούν να ολοκληρωθούν εντός της συμβατικής προθεσμίας.

Για τους παραπάνω λόγους απαιτείται παράταση της συμβατικής προθεσμίας περαίωσης μέχρι 31-12-2018.

Ο παραπάνω χρόνος απαιτείται γιατί την καλοκαιρινή περίοδο θα γίνονται μόνο εργασίες που δεν θα δημιουργούν πρόβλημα στην περιοχή λόγω της έντονης τουριστικής κίνησης και οι εργασίες που δημιουργούν όχληση θα εκτελεστούν τους φθινοπωρινούς μήνες.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Χριστούγεννα με… μπουλντόζες στη Νέα Χώρα | Τι αποφασίστηκε για τα έργα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook