Χανιά | Φως στα αίτια της πτώσης του F-16 μεταξύ Γαύδου και Σφακίων

χανιά-φως-στα-αίτια-της-πτώσης-του-f-16-μετ-257031

Απαντήσεις στα αίτια της πτώσης του διθέσιου F-16 νότια της Κρήτης, τον Δεκέμβριο του 2014 ( δείτε εδώ ), θα δώσει η ανέλκυση του αεροσκάφους που επιχειρείται από την Πολεμική Αεροπορία.

Το διθέσιο αεροσκάφος με σειριακό αριθμό 614, είχε εμφανίσει βλάβη το μεσημέρι της Πέμπτης 4 Δεκεμβρίου 2014. Οι πιλότοι αποφάσισαν να το εγκαταλείψουν χρησιμοποιώντας το σύστημα εκτίναξης. Το αεροσκάφος κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στα Σφακιά και τη Γαύδο. Αμέσως σήμανε συναγερμός. Ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας περισυνέλεξε τους δυο πιλότους και με αεροσκάφος C-130 μεταφέρθηκαν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Εκτοτε, γίνονται προσπάθειες να γίνουν γνωστά τα άιτια της πτώσης. Ωστόσο αυτό δεν είναι δυνατόν χωρίς την ανέλκηση του αεροσκάφους. Και ο προφανής λόγος είναι η πρόληψη: για να προλάβουν κάποια μελλοντική βλάβη άλλου αεροσκάφους.

Ήδη με ρομποτικές κάμερες έχουν ερευνήσει το κουφάρι του αεροσκάφους και έχει εκτιμηθεί ότι είναι δυνατή η ανέλκυσή του. Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert.gr την ανέλκυση έχει αναλάβει το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών ΕΛΚΕΘΕ, έναντι του ποσού των 800.000 ευρώ, ποσό που είναι κατά 100.000 ευρώ πιο χαμηλό από την αξία που είχε εκτιμηθεί ότι θα κοστίσει.

Δείτε το βίντεο από τη διάσωση των δυο πιλότων

Πηγή : onalert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook