Χανιά | Φτιάχνουν τον δρόμο του Αεροδρομίου για τους Γερμανούς;

χανιά-φτιάχνουν-τον-δρόμο-του-αεροδρο-487485

Σημαντικές παρεμβάσεις θα γίνουν το επόμενο διάστημα στον δρόμο που οδηγεί στο Αεροδρόμιο Χανίων, με διαμόρφωση δύο λωρίδων ανά κατεύθυνση και διαχωριστικό στηθαίο στη μέση. Για την σχετική μελέτη, γνωμοδότησε θετικά η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Χανίων σε έκτακτη συνεδρίασή της, καθώς το έργο πρόκειται να συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης.

20170120_101919_resizedΜετά τη διαπλάτυνση, ο δρόμος θα έχει συνολικό πλάτος 30 μέτρων ενώ η μελέτη προβλέπει ακόμη δύο παράλληλους δρόμους για να εξυπηρετούνται οι αγροτικές περιουσίες. Επίσης, προβλέπονται παρεμβάσεις βελτίωσης από τον κόμβο μέχρι το Πολυτχενίο, κάτι που έκανε τα μέλη της Επιτροπής, Νίκο Βλαζάκη και Γιώργο Σχοινοπλοκάκη να μειοψηφίσουν, με το επιχείρημα πως εάν τελικά ο νέος δρόμος δεν περάσει από εκεί, αυτές οι παρεμβάσεις δεν θα έχουν νόημα. Πάντως και οι δύο επιφυλάχτηκαν να τοποθετηθούν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Η μελέτη έχει συνταχθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης και η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει μέσω Περιφέρειας.

Προφανώς, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την χρησιμότητα και την αναγκαιότητα των παρεμβάσεων αυτών. Δεν μπορούμε όμως να αφήσουμε και ασχολίαστο το γεγονός ότι το έργο συμπίπτει με την παράδοση του Αεροδρομίου Χανίων στην Γερμανική κοινοπραξία. Γιατί γίνεται τώρα; Και γιατί δόθηκε προτεραιότητα εκεί, την ώρα μάλιστα που όλο το οδικό δίκτυο του νομού είναι… σε κακό χάλι;

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Φτιάχνουν τον δρόμο του Αεροδρομίου για τους Γερμανούς;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook