Χανιά | Φτιάχνουν τον δρόμο «Κλαδισός – Παρηγοριά»

χανιά-φτιάχνουν-τον-δρόμο-κλαδισός-126078

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΞεκίνησαν από σήμερα το πρωί, οι εργασίες ανακατασκευής του τμήματος «Κλαδισός – Παρηγοριά» της παλιάς εθνικής οδού Χανίων – Κισσάμου, έργο προϋπολογισμού 200.000 ευρώ που θα υλοποιηθεί με χρήματα από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας.

Η σύμβαση του σχετικού έργου έχει υπογραφεί με τον ανάδοχο εργολάβο κ. Καμπουράκη, συνεργεία του οποίου έχουν ήδη εγκατασταθεί στο σημείο, ώστε ο νέος δρόμος να δοθεί στην κυκλοφορία το συντομότερο δυνατό.

Για την υλοποίησή του, εξασφαλίστηκαν 200.000 ευρώ από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, μετά από επίμονες και συντονισμένες ενέργειες μεταξύ Δήμου Χανίων και Περιφέρειας και συναντήσεις του δημάρχου Χανίων με τον αρμόδιο αν. Υπουργό κ. Καλογιάννη και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Ε. Σιμόπουλο.

Κατά τη διάρκεια των εργασίων, θα γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με παρεμπόδιση της κυκλοφορίας τμηματικά, όπως αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Χανίων κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο οδικής ασφάλειας, το οποίο θα παράσχει ασφάλεια στους Χανιώτες και τους επισκέπτες του Δήμου μας”, τόνισε σήμερα, Πέμπτη 13/2/2014, το πρωί, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, επιθεωρώντας την εκτέλεση των εργασιών από κοινού με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολο Βουγαράκη.

Η συνεργασία μεταξύ των φορέων στο Νομό φέρνει πάντα θετικά αποτελέσματα”, επεσήμανε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, προσθέτοντας ότι έχει υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Χανίων, ενώ η επίβλεψη του έργου ανήκει στον Δήμο Χανίων.“Πρόκειται για έργο, που υλοποιείται με σύγχρονες μεθόδους, ώστε να μην προκληθούν στο σημείο παρέμβασης,αλλοιώσεις και φθορές για τα επόμενα χρόνια”, τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Βουλγαράκης. 

parigoria kladisosΤεχνική περιγραφή έργου

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου, στη μελέτη αυτού προβλέπονται παρεμβάσεις, συνολικής επιφάνειας 8.100,00 μ2, που θα είναι τμηματικές κατά μήκος της Π.Ε.Ο. Χανίων – Κισάμου,  200 μέτρα μετά τη γέφυρα του Κλαδισού έως  τη διακλάδωση προς τους Αγίους Αποστόλους (φωτεινοί σηματοδότες).

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook