Χανιά | Φραστικά επεισόδια και διακοπή στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου | Photos

χανιά-φραστικά-επεισόδια-και-διακοπή-530919
Πολεμικό σκηνικό είχε στηθεί από νωρίς χθες το απόγευμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων. Επιχειρηματίες της Παλιάς Πολής εισέβαλαν στην αίθουσα στην έναρξη της συνεδρίασης ζητώντας να αποσυρθεί ο νέος κανονισμός που έχει ψηφιστεί για τους κοινόχρηστους χώρους.
Ο δικηγορός τους Μανώλης Νικολούδης πήρε τον λόγο και αφού κατήγγειλε πως η μείωση στους παραχωρούμενους χώρους στραγγαλίζει τους επιχειρηματίες, ζήτησε η εφαρμογή του να «παγώσει» μέχρι τον Οκτώβριο λόγω της τουριστικής περιόδου. Στη συνέχεια εκπρόσωποί τους με τις τοποθετήσεις τους ανέβασαν τους τόνους επιτιθέμενοι στην δημοτική Αρχή, με τον αντιδήμαρχο Μιχάλη Βλαχάκη να ζητά το θέμα να κλείσει εκεί, εφόσον τόσο ο κανονισμός όσο και οι δεκάδες προσφυγές κατά αυτού είναι πλέον στην Αποκεντρωμένη.
Μετά από αρκετή ένταση με τις παρατάξεις Σκουλάκη και Παπαδογιάννη να αντιδρούν, ο -εκτελών χρέη προέδρου- Μανώλης Κεμεσίδης έβαλε τελικά το θέμα προς συζήτηση.
Ακολούθησαν τεράστιες εντάσεις με τους επιχειρηματίες να χειροκροτούν θερμά τη Νάνσυ Αγγελάκη και τον Άρη Παπαδογιάννη που πήραν τη θέση τους και αποδοκιμάζοντας -έως και χλευάζοντας- τους Γιάννη Σαρρή και Σεραφείμ Ρίζο.
Πολλοί σύμβουλοι ζήτησαν από τον προεδρεύοντα να παρέμβει για να επιβάλει την τάξη κάτι που τελικά δεν έγινε. Μετά από ώρα ο Κεμεσίδης διέκοψε τη συνεδρίαση για 10 λεπτά και το συμβούλιο στις 5 και μισή περίπου ξεκίνησε ξανά με τα θέματα ημερήσιας διάταξης.
Συζήτηση εντυπώσεων
Εφόσον δεν υπήρχε κάποιο θέμα προς ψήφιση ούτε σχετική εισήγηση για λήψη απόφασης, η συζήτηση που προηγήθηκε εξαντλήθηκε σε επίπεδο θέσεων – αντιθέσεων και εντυπώσεων.
Η Νάνσυ Αγγελάκη, χαρακτήρισε δίκαιο το αίτημα των καταστηματαρχών και κάλεσε την δημοτική Αρχή να δείξει ελαστικότητα ενώ εξέφρασε την ελπίδα της, ο κανονισμός να μην εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη.
Ο Άρης Παπαδογιάννης σχολίασε πως «μια τόσο μεγάλη παρέμβαση στην πόλη πρέπει να είαναι προϊόν διαβούλευσης με τους καταστηματάρχες», κατηγόρησε την δημοτική Αρχή ότι τροποποιεί έναν κανονισμό που δεν μπορεί να εφαρμόσει, κάνοντάς τον, ακόμα αυστηρότερο και την κάλεσε να «συμμαχήσει» με τους καταστηματάρχες.
Και οι δύο, καταχειροκροτήθηκαν από τους παρόντες επιχειρηματίες, προκαλώντας τις αντιδράσεις συμβούλων που ζήτησαν από τον Κεμεσίδη να επιβάλει την τάξη.
Στη συνέχεια, ο Γιάννης Σαρρής στην προσπάθειά του να τοποθετηθεί διεκόπη πολλές φορές από παρόντες επιχειρηματίες που διαφωνούσαν με όσα υποστήριζε ενώ το «κερασάκι στην τούρτα» μπήκε όταν ο ίδιος σχολίασε πως για την παρουσία τους εκεί, είχαν ενημερωθεί μόνο συγκεκριμένες παρατάξεις.
Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Δημήτρη Λειψάκη που όρθιος άρχισε να φωνάζει προς τον Δήμαρχο και το Προεδρείο, ζητώντας να προστατευθεί η παράταξή του από τις κατηγορίες αυτές. Ο Δήμαρχος τον κάλεσε να σταματήσει όμως η ένταση συνεχίστηκε για αρκετή ώρα με τον Λειψάκη να ζητά επίμονα τον λόγο.
Να επανεξεταστούν σημεία του κανονισμού ζήτησε ο Νίκος Παπαντωνάκης από την «Λαϊκή Συσπείρωση».
Τέλος, ο Σεραφείμ Ρίζος αναφέρθηκε στην λανθασμένη -όπως είπε- λογική ορισμένων επιχειρηματιών στα Χανιά, σύμφωνα με την οποία «όσο περισσότερο δημόσιο χώρο καταπατώ, τόσο περισσότερο κέρδος θα έχω» προκαλώντας επίσης έντονες αποδοκιμασίες και μετέφερε την μεγάλη δυσαρέσκεια των πολιτών για την κατάσταση με τα τραπεζοκαθίσματα που επικρατεί στην πόλη.
zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Φραστικά επεισόδια και διακοπή στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου | Photos

  1. Ο πιο σοβαρός άνθρωπος εκεί μέσα,είτε αρέσει είτε δεν αρέσει,είναι ο Ρίζος.Όοοοολους τους άλλους,τους έχουμε πάρει χαμπάρι καιρό τώρα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook