Χανιά | Φεύγει για τη Σουηδία η μικρή ναυαγός «Νάντια»

χανιά-φεύγει-για-τη-σουηδία-η-μικρή-να-226581

ntoaΈξι μήνες μετά την επιβίωσή της από το ναυάγιο χάρη στην αυταπάρνηση της 19χρονης Ντόαα, η δύο χρονών «Νάντια» μπορεί να φύγει για την Σουηδία όπου θα μεγαλώσει με τον 26χρονο πρόσφυγα θείο της, μετά από σημερινή απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων.

Η Μάσα Ντασούκι –όπως είναι το πραγματικό της όνομα- έζησε την αγκαλιά της Ντοάα, για τέσσερις ημέρες, στην παγωμένη θάλασσα, ανάμεσα σε εκατοντάδες πτώματα, μετά το ναυάγιο του περασμένου Σεπτέμβρη, στα νοτιοδυτικά της Κρήτης. Ταξίδευε με τους γονείς και την αδελφή της για την Σουηδία, όπου θα έβρισκαν την οικογένεια το θείου της, Μοχάμαντ. Οι γονείς της και η αδελφή της πνίγηκαν, η 17 μηνών τότε «Νάντια» διασώθηκε, ήρθε στα Χανιά και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο «Μητέρα» περιμένοντας τις διαδικασίες εξακρίβωσης της συγγένειας με τον 26χρονο, Μοχαμάντ Ντασούκι, τον θείο της.

20150319_100108Ο ίδιος, Παλαιστίνιος πρόσφυγας στη Σουηδία, όλο αυτό το διάστημα την επισκεπτόταν καθημερινά ενώ παράλληλα έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες (τεστ DNA κλπ) για να του επιτραπεί να πάρει το μωρό μαζί του.

Σήμερα, ενώπιον του Ειρηνοδικείου Χανίων, απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τις συνθήκες που μπορεί να εξασφαλίσει στην ανηψιά του, στην Σουηδία ενώ ο δικηγόρος του προσκόμισε και τα τελευταία έγγραφα που υποστήριζαν την καταλληλότητα της οικογένειας να αναλάβει το μωρό. Άλλωστε, ήδη από το 2013, με τον Μοχάμαντ και την γυναίκα του μεγαλώνει η μεγάλη αδελφή της «Νάντιας» που είναι σήμερα 9 χρονών.

H Πρόεδρος,  δεσμεύτηκε μάλιστα να εκδώσει την επίσημη απόφαση άμεσα, ώστε να κοινοποιηθεί στο «Μητέρα» και ο 26χρονος να μπορέσει να αναχωρήσει με την μικρούλα το συντομότερο δυνατόν και να ξεκινήσουν ξανά τη ζωή τους στη Σουηδία, προσπαθώντας, όπως ο ίδιος είπε, να αφήσουν πίσω τους αυτήν την τραγωδία.

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook