Χανιά | Υψηλοί τόνοι στο Δημοτικό Συμβούλιο για την εργολαβία καθαριότητας | Πλήρης κάλυψη Βάμβουκα σε Βλαχάκη

χανιά-υψηλοί-τόνοι-στο-δημοτικό-συμβο-528451

Να ανακαλέσει ή  αλλιώς να ζητήσει παρέμβαση Εισαγγελέα κάλεσαν τον Μιχάλη Βλαχάκη σύμβουλοι της μειοψηφίας και της πλειοψηφίας υποστηρίζοντας πως η δήλωσή του περί διαφάνειας στον διαγωνισμό καθαριότητας για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια, άφηνε υπόνοιες για διαφθορά των προηγούμενων. Από τη μεριά του ο αντιδήμαρχος των οικονομικών επέμεινε στη δήλωση, διευκρινίζοντας πως αφορούσε τους νέους όρους του διαγωνισμού και μόνο ενώ πλήρη κάλυψη του παρείχε ο Δήμαρχος Χανίων.

Ένταση και διαξιφισμοί 

Το κλίμα στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν τεταμένο, μετά τους διαξιφισμούς της προηγούμενης φοράς (ΕΔΩ) με τους Αγγελάκη και Παπαδογιάννη να επανέρχονται στο θέμα, καλώντας τον αντιδήμαρχο οικονομικών να ζητήσει δημόσια συγνώμη. «Λάδι στη φωτιά» έριξε και ο πρώην αντιδήμαρχος Μανώλης Κεμεσίδης που ζήτησε «να εξηγήσει ο κύριος Βλαχάκης τι εννοεί αδιαφάνεια τα προηγούμενα χρόνια. Αν εννοεί αυτό που καταλαβαίνουμε, να παρέμβει Εισαγγελέας» είπε, μεταξύ άλλων ενώ το ίδιο ζήτησε και ο Δημήτρης Λειψάκης -που άλλωστε είχε πρωταγωνιστήσει στο «επεισόδιο» της περασμένης Τρίτης- και η Θεοχαρούλα Μυλωνάκη.

«Μια ενορχηστρωμένη κίνηση που δεν αφορά την καθαριότητα» χαρακτήρισε τις παραπάνω τοποθετήσεις ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας πολιτών Γιάννης Σαρρής και κάλεσε τη δημοτική Αρχή να εφαρμόσει την υπόσχεση της διαφάνειας, της ισονομίας και της δικαιοσύνης στη διοίκηση του Δήμου.

Αυτό προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στις παρατάξεις Σκουλάκη και Παπαδογιάννη που τον αποδοκίμασαν με τον κ. Λειψάκη μάλιστα να καλεί τον Πρόεδρο να του κάνει σύσταση για ανάκληση της δήλωσης αυτής.

Ο κ. Βλαχάκης από τη μεριά του, όταν πήρε το λόγο διάβασε ξανά την δήλωση του που είχε πυροδοτήσει τις κόντρες, σύμφωνα με την οποία «για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια άλλαξε ο εργολάβος της σάρωσης», μέσα από έναν όπως είπε «ανόθευτο διαγωνισμό». Ο ίδιος, προχώρησε ακόμα παραπέρα σχολιάζοντας με έκπληξη τη στάση Παπαδογιάννη και Αγγελάκη. Σύμφωνα με πρακτικά προηγούμενων συνεδριάσεων που προσκόμισε, από την παράταξη Παπαδογιάννη, η κα Μυλωνάκη είχε καταψηφίσει τους όρους του προηγούμενου διαγωνισμού, επί δημαρχίας Κοτζαμιχάλη, σχολιάζοντας ότι θα έπρεπε να απαλειφθεί ο όρος «ο εργολάβος να έχει ιδιόκτητα μηχανήματα» και να προστεθεί η «δυνατότητα μίσθωσης» όπως είχε προτείνει τότε ο κ. Σαρρής που είχε καταγγείλει δημόσια τον διαγωνισμό ως φωτογραφικό αφού διαχρονικά, υποψήφιος ήταν ένας και μόνο εργολάβος. Η αναφορά στο παρελθόν πυροδότησε νέο γύρο αντιπαράθεσης με τις παρατάξεις Παπαδογιάννη και Σκουλάκη να αντιδρούν έντονα, σχολιάζοντας πως αυτά είναι άσχετα με τις τωρινές δηλώσεις.

Το θέμα έκλεισε με την τοποθέτηση του δημάρχου ο οποίος ξεκαθάρισε: «Βεβαίως καλύπτω όλους τους αντιδημάρχους. Και τον κ. Κοτζαμιχάλη και τον διάδοχό του τον κ. Φραγγεδάκη και τη νυν αντιδήμαρχο την κα Σαρικάκη» και προσέθεσε: «Άλλωστε η πρώτη σύμβαση με τους νέους όρους, υπεγράφη από τον κ. Κοτζαμιχάλη, οπότε οι αιχμές που προσπαθείτε να αφήσετε είναι άτοπες».

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook