Χανιά | Υποδοχή του νέου έτους στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

χανιά-υποδοχή-του-νέου-έτους-στην-ορθό-318992

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τρόπο παραδοσιακό γιορτάστηκε και εφέτος η μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας, η εορτή των Θεοφανείων, στο Κολυμπάρι. Μετά τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Γωνιάς, τελέστηκε στο λιμάνι Κολυμπαρίου η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, παρουσία πλήθους κόσμου. Πολλοί ήταν εκείνοι που θέλησαν να βουτήξουν στα νερά και να πιάσουν τον Σταυρό, αιτούμενοι έτσι μία ιδιαίτερη ευλογία για τη φετινή χρονιά.

oak neo etos 1Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, η ΟΑΚ και ο Δήμος Πλατανιά οργάνωσαν εορταστική εκδήλωση για την από κοινού υποδοχή του νέου έτους, στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, βραβεύοντας τους πρωτοετείς φοιτητές και τις φοιτήτριες που κατάγονται από το Δήμο Πλατανιά και εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της Χώρας, το Σχολικό Έτος 2014-15.

oak neo etos 2Τόσο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, όσο και ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, αλλά και ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Ηλίας Ποντικάκης και άλλοι επίσημοι, τόνισαν την ανάγκη, οι νέοι σήμερα να συνεχίσουν τα ιδανικά και την παράδοση της Χώρας μας, καθώς και την ανάγκη ενότητας της ελληνικής οικογένειας. Ο κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, αφηγήθηκε μια αληθινή ιστορία, υπογραμμίζοντας την ανάγκη, οι εκπαιδευτικοί να λειτουργούν ως παιδαγωγοί, σκύβοντας πάνω από τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών. Επίσης, τόνισε ότι στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς, να συνεχίσουμε ενωμένοι, χωρίς φόβους ή φοβίες για το αύριο, να δίνουμε μαθήματα ανθρωπιάς στους ξένους, με στόχο να πετύχουμε αυτά που έχουμε προγραμματίσει, ακόμη πιο δημιουργικά και αποτελεσματικά, με υγεία και διάθεση για δουλειά!

Ακολούθησε η βράβευση των επιτυχόντων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, η οποία συμπεριλάμβανε για κάθε ένα φοιτητή και ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο Σούδα-Πειραιάς –Σούδα, προσφορά της ΑΝΕΚ. Στην όμορφη αυτή εκδήλωση παραβρέθηκαν Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Πλατανιά, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Π. κ. Αντώνης Καπνισάκης, ο κ. Σπύρος Πρωτοπαπαδάκης ως εκπρόσωπος της ΑΝΕΚ, εκπρόσωποι τοπικών και πολιτιστικών φορέων, καθώς και πολύς κόσμος, συγγενείς και φίλοι των βραβευθέντων σπουδαστών.

Κάλαντα και επίκαιρους Ύμνους απέδωσε η Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, με χοράρχη τον κ. Γεώργιο Χαχλάκη.

Ακολούθησε παραδοσιακό κέρασμα, κατά τη διάρκεια του οποίου οι συγκεντρωθέντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές για ευλογημένο και ειρηνικό το νέο έτος.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook