Χανιά | Υπογραφή σύμβασης για παιδικό σταθμό και νηπιαγωγείο στον Αποκόρωνα

χανιά-υπογραφή-σύμβασης-για-παιδικό-σ-316438

Υπογράφηκε η σύμβαση και ξεκινούν οι εργασίες του έργου με τίτλο “επισκευή κτιρίου – διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου παιδικού σταθμού Βάμου και νηπιαγωγείου Στύλου και Παϊδοχωρίου”, προϋπολογισμού 130.000,00 € που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013”.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, οι παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία στεγάζονται σε χώρους που λειτουργούσαν παλαιότερα ως δημοτικά σχολεία.

Σήμερα οι παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία που λειτουργούν στο Δήμο παρουσιάζουν ελλείψεις στον περιβάλλοντα χώρο και ιδίως σε χώρους παιχνιδιού.

Για την εύρυθμη λειτουργία του παιδικού σταθμού και των νηπιαγωγείων θα γίνουν εργασίες:

Διαμόρφωση του εδάφους οργανώνοντας τον περιβάλλοντα χώρο σε ζώνες οδεύσεων, καθιστικού, παρτεριών & ειδικούς χώρους παιχνιδιού που θα παρέχουν ασφάλεια στα παιδιά

Τοποθέτηση μεταλλικών κικληδομάτων

Αντικατάσταση εξωτερικών μεταλλικών κουφωμάτων

Εξωτερικός χρωματισμός

Τελειώνοντας ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, αναφέρθηκε στην προσφορά των παιδικών σταθμών και των νηπιαγωγείων ως πρώτους εκπαιδευτικούς σταθμούς των παιδιών προσχολικής ηλικίας, που μέσα σ’ αυτούς κάνουν τα πρώτα βήματα της ζωής τους μακριά από το οικείο οικογενειακό περιβάλλον και τους παρέχουν τα απαραίτητα εφόδια ώστε να προχωρήσουν στις μεγαλύτερες εκπαιδευτικές βαθμίδες.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook