Χανιά | Υπνωτήριο αστέγων στο κτήριο της Φιλαρμονικής σχεδιάζει ο Δήμος

χανιά-υπνωτήριο-αστέγων-στο-κτήριο-τη-461523

Την μετατροπή του κτηρίου που φιλοξενεί την Φιλαρμονική Ορχήστρα των Χανίων σε υπνωτήριο αστέγων σχεδιάζει ο Δήμος, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, Τάσο Βάμβουκα.

Ο κ. Βάμβουκας, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, έκανε λόγο για μία «λύση ρεαλιστική και άμεση» που θα γίνουν προσπάθειες ώστε να προχωρήσει μέχρι το τέλος του χρόνου».

«Εργαζόμαστε για κάποιες ρεαλιστικές και άμεσες λύσεις στο θέμα των αστέγων καθώς αυτά τα οποία επιδιώκαμε εδώ και καιρό (όπως η παραχώρηση του Παλιού Ψυχιατρείου), βλέπουμε ότι δεν περπατάνε και έχουν περιπλακεί πολύ» ανέφερε.

Ωστόσο, τόνισε ιδιαίτερα πως «Ακόμα και αν ο Δήμος Χανίων είχε περίσσευμα θέσεων για αστέγους, το θέμα δεν θα μπορούσε να επιλυθεί στο 100% γιατί πέρα από τον ύπνο και κάποια βασικά που μπορεί να προσφέρει στους ανθρώπους αυτούς πολλοί έχουν και άλλες ανάγκες, εξαρτήσεις ή σοβαρές ασθένειες. Αυτά δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει ένα υπνωτήριο του Δήμου», είπε και προσέθεσε ότι «αν δεν τους συνδράμουν και άλλοι φορείς, οι άνθρωποι αυτοί δεν πρόκειται να φύγουν απ’ τους δρόμους».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Βάμβουκα θα προχωρήσει και η μετεγκατάσταση της Φιλαρμονικής, πιθανότατα στη Βίλα Κούνδουρου.

Έκτακτα φαινόμενα

Ακόμη, η οικονομική επιτροπή του Δήμου ενέκρινε χθες κονδύλι ύψους 3.200 ευρώ για φιλοξενεία αστέγων σε ξενοδοχείο της πόλης για την αντιμετώπιση έκτακτης κατάστασης σε περίπτωση ακραίων

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook