Χανιά | Υπέρ της ενοποίησης αστικού – υπεραστικού ΚΤΕΛ ο Τάσος Βάμβουκας

χανιά-υπέρ-της-ενοποίησης-αστικού-υ-11684

vamvoukasΤα γραφεία της διοίκησης του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χανίων επισκέφθηκε σήμερα ο επικεφαλής του «Δήμου Ενεργών Πολιτών» Τάσος Βάμβουκας, συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού, όπου και συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Καψανάκη Γιάννη και μέλη του ΔΣ. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Χατζηδάκης Αντώνης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε ο κ. Βάμβουκας εξέθεσε τις βασικές θέσεις του «Δήμου Ενεργών Πολιτών» για το συγκοινωνιακό και ενημερώθηκε για τα προβλήματα αλλά και τα άμεσα σχέδια των υπευθύνων του ΚΤΕΛ, κυρίως σε ό,τι αφορά τον επαναπρογραμματισμό των δρομολογίων για την κάλυψη των περιαστικών περιοχών, την ενοποίηση αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ αλλά και τη δημιουργία δεύτερου σταθμού λεωφορείων, σε έκταση που είχε την πρόνοια να εξασφαλίσει η  τελευταία  δημοτική αρχή  του Δήμου Ελευθερίου Βενιζέλου στις Μουρνιές.

Παρουσιάζοντας τις προτάσεις του συνδυασμού, ο κ. Βάμβουκας υπογράμμισε τη σημασία ενός επαρκούς δικτύου συγκοινωνιών με σύγχρονα και ευέλικτα μεταφορικά μέσα τα οποία δεν θα ρυπαίνουν το περιβάλλον, εστιάζοντας τόσο στις ανάγκες που προέκυψαν από τα νέα μητροπολιτικά όρια του Δήμου όσο και στις πάγιες ανάγκες εξυπηρέτησης κατοίκων και επισκεπτών κατά την ιδιαίτερα επιβαρυμένη συγκοινωνιακά τουριστική περίοδο. Στο πλαίσιο αυτό επεσήμανε τη σημασία της ενοποίησης του υπεραστικού και του αστικού ΚΤΕΛ  και δήλωσε πως η παράταξή του  αντιμετωπίζει θετικά αυτή την προοπτική.

«Ο επανασχεδιασμός του συγκοινωνιακού χάρτη των Χανίων ανήκει στις άμεσες προτεραιότητές μας και ειδικά τα μέσα μαζικής μεταφοράς αποτελούν στρατηγικό εργαλείο σε αυτή την προσπάθεια.  Εφόσον οι δημότες της πόλης μάς αναδείξουν ως τη νέα δημοτική αρχή, θα προχωρήσουμε στην επικαιροποίηση και – επιτέλους – στην εφαρμογή των σχετικών μελετών, ώστε να λυθεί το διαρκώς επιδεινούμενο κυκλοφοριακό πρόβλημα που ταλαιπωρεί κατοίκους και επισκέπτες», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βάμβουκας, συμπληρώνοντας πως «στην προσπάθεια αυτή βλέπουμε τους επαγγελματίες των συγκοινωνιών ως συνεργάτες του Δήμου και θέλουμε να σχεδιάσουμε και μαζί τους το αύριο των συγκοινωνιών της ευρύτερης περιοχής».

Εστιάζοντας, τέλος, στην ανάγκη εξυπηρέτησης των κατοίκων των περιαστικών περιοχών, ο επικεφαλής του «Δήμου Ενεργών Πολιτών» τόνισε με έμφαση: «Τα νέα όρια του Δήμου αποτελούν και τα νέα όρια της υποχρέωσης μας να μην υπάρχει ούτε μια περιοχή αποκομμένη από τον αστικό ιστό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook