Χανιά | «Τσάμπα καίει η λάμπα»… Γιατί;

χανιά-τσάμπα-καίει-η-λάμπα-γιατί-126828

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤην ώρα που μεγάλο μέρος της εθνικής οδού, όπως και κεντρικοί δρόμοι της πόλης μόλις δύσει ο ήλιος «βυθίζονται στο σκοτάδι» μετά τη δύση του ηλίου, σε μια γειτονιά των Χανίων, το φως περισσεύει παρόλο που λείπουν… οι κάτοικοι.

Πρόκειται για την οδό Εθνικής Αντιστάσεως, πίσω από την Ακρωτηρίου και τις παράλληλες οδούς της, μια καινούρια γειτονιά, στην οποία δεν κατοικεί κανείς (!) αφού οι οικοδομές χάσκουν ανολοκλήρωτες, εδώ και τρία χρόνια.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Απίστευτο κι όμως… ελληνικό.

Λίγο παραπάνω, η πολυσύχναστη και πυκνοκατοικημένη συνοικία των Λενταριανών συμπεριλαμβανομένων των δρόμων που ουσιαστικά συνδέουν ένα μεγάλο μέρος της πόλης με το λιμάνι της Σούδας, το αεροδρόμιο και την εθνική οδό, παραμένει «σκοτεινή», χωρίς πεζοδρόμια και λοιπές υποδομές με ελλιπή σήμανση και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της.

Ο φακός του zarpa.gr, βρέθηκε στην περιοχή, με αφορμή την πρόσφατη διαμαρτυρία του πολιτιστικού και αναπτυξιακού συλλόγου της περιοχής, στο δημοτικό συμβούλιο και την κατάθεση υπομνήματος, με το οποίο ζητούσαν την επίλυση μιας σειράς προβλημάτων της συνοικίας.

Όπως βλέπετε, η οδός Παπαναστασίου, στο ημίφως, μετατρέπεται σε έναν δρόμο καθόλου ασφαλή, τόσο για τα διερχόμενα οχήματα, όσο και για τους πεζούς που μοιραία περπατούν στη μέση του δρόμου, αφού στο μεγαλύτερο μέρος της, πεζοδρόμια δεν υπάρχουν… ούτε για δείγμα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτο τέρμα και παίρνοντας την Καράγιωργα, ο οδηγός φτάνει σε ένα σταυροδρόμι που οδηγεί είτε προς Λενταριανά – Σούδα – Εθνική Οδό, ή προς Χαλέπα – Αεροδρόμιο. «700 αυτοκίνητα την ημέρα περνούν από ‘κει», τόνισε ο εκπρόσωπος των κατοίκων, κ. Γιάννης Αρχοντάκης, μιλώντας ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου.

Ιδού η σχετική πινακίδα αλλά και ο φωτισμός και η σήμανση:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣυνεχίζοντας προς Χαλέπα – Αεροδρόμιο αλλά και για κέντρο Χανίων, είναι η οδός Βρυσών, επίσης πολυσύχναστη. Δεν υπάρχει φως ούτε για δείγμα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣύντομα όμως και μπαίνοντας στην Εθνικής Αντιστάσεως, αρχίζουν οι φωταψίες. Όπως βλέπετε, μόνιμα και άψογα φωτισμένες, όλες οι κάθετες οδοί, ενός νέου και σύγχρονου οικισμού που… δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα. Η κίνηση ελάχιστη, αφού αυτές οι πάροδοι δεν εξυπηρετούν παρά τις ημιτελείς οικοδομές και βέβαια όσους θέλουν να αποφύγουν το φανάρι στην Ακρωτηρίου (Σπιτικό) και να βγουν στο STOP, δύο τετράγωνα παραπάνω (Χαλκιαδάκης).

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟι κάτοικοι, ζητούν άμεση κατασκευή πεζοδρομίων στις οδούς Παπαναστασίου και Καράγιωργα, πράξη εφαρμογής του σχεδίου πόλεως στα Λενταριανά, αξιοποίηση και διαμόρφωση ελεύθερων χώρων και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Μάλιστα, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσουν στη συνοικία τους, λαϊκή συνέλευση. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει από το Δήμο, άμεση ανταπόκριση στα αιτήματά τους.

 

One thought on “Χανιά | «Τσάμπα καίει η λάμπα»… Γιατί;

  1. μια που αναφερόμαστε στη Παπαναστασιου….Ο στύλος έξω από το φαρμακείο,μετά από βλάβη στις αρχές Δεκεμβρίου(θυμάστε την κακοκαιρία τότε)δεν ξαναναψε πότε από τότε….στην Α. Παπανδρέου την περασμένη Τετάρτη οι στύλοι ήταν αναμμένοι όλη μέρα!!!!!!!!!!!!!έρχονται οι δημοτικές πείτε τους χαιρετίσματα!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook