Χανιά | Τρεις ώρες στο ίδιο… σημείο το Δημοτικό Συμβούλιο

χανιά-τρεις-ώρες-στο-ίδιο-σημείο-το-δ-185178

dimotiko simvoulio17novΝα ακυρωθεί προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, με την οποία παραπεμπόταν στον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης για διευκρίνηση, το αίτημα ιδιώτη για ένταξη του οικοπέδου του εντός οικισμού, στο Δαράτσο, ζήτησαν σήμερα σύμβουλοι της μειοψηφίας, καταγγέλλοντας παραποιημένα στοιχεία από την πλευρά της πολεοδομίας.

Το θέμα έφερε ο κ. Σχοινοπλοκάκης από την παράταξη Παπαδογιάννη που υποστήριξε ότι η γνωμοδότηση της Πολεοδομίας που είχε έρθει ως εισήγηση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ.Φραγγεδάκη και «πέρασε» κατά πλειοψηφία στην προηγούμενη συνεδρίαση, βασίστηκε σε στοιχεία, ψεύτικα, τα οποία πιθανότατα είχαν παραποιηθεί με δόλο.

Συνεχίζοντας δε παραπέρα, υποστήριξε ότι την ώρα που ο ιδιοκτήτης ζητά να μπει το οικόπεδο στον οικισμό, έχει ήδη αρχίσει να χτίζει παράνομα εκεί, μια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα.

Μετά από έντονη αντιπαράθεση για σχεδόν τρεις ώρες, αποφασίστηκε, τα συμπληρωματικά στοιχεία να κατατεθούν στην υπηρεσία και αν διαπιστωθεί ότι προκύπτει κάτι νέο, τότε στο δημοτικό συμβούλιο της επόμενης Τετάρτης, να συζητηθεί το εάν πρέπει να ανακληθεί η απόφαση.

Σήμερα, δεν μπορούσε να γίνει καμία τροποποίηση, ούτε αναστολή, ούτε ανάκληση της επίμαχης απόφασης, καθώς αυτή δεν έχει καθαρογραφεί ούτε αναρτηθεί ακόμη στη «Διαύγεια».

«Δεν είναι κάτι το τρομερό. Πρόκειται απλώς για διάσταση μεταξύ των δύο απόψεων» υποστήριξε ο Δήμαρχος στην εισήγησή του, ενώ όπως τονίστηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης, η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου έχει χαρακτήρα γνωμοδοτικό, αφού οι τελικές αποφάσεις για αυτού του είδους τις «διευκρινήσεις» παίρνονται από την Αποκεντρωμένη.

Νωρίτερα, η Προϊσταμένη της Πολεοδομίας είχε επαναλάβει την άποψη της υπηρεσίας ότι το σημείο είναι εκτός οικισμού, εξηγώντας ωστόσο ότι χρειάζεται διευκρίνηση από τα όργανα της Αποκεντρωμένης σχετικά με το από πού μετρούν την απόσταση του οικισμού από το οικόπεδο αφού ο προσδιορισμός των σημείων βασίζεται σε απόφαση Νομάρχη, του 1988!

Την άποψη ότι το ΔΣ είναι πολιτικό όργανο και δεν έχει καμία ευθύνη καθώς η εισήγηση της Πολεοδομίας υπογράφεται από συγκεκριμένους υπαλλήλους, εξέφρασε ο κ. Κεμεσίδης, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις από τους επικεφαλής της μειοψηφίας που τόνισαν ότι υπάρχει ευθύνη «πολιτική και ηθική» και ότι πρέπει να διασφαλίζεται ότι όλοι οι πολίτες έχουν την ίδια αντιμετώπιση από τις υπηρεσίες.

«Ανήκουστο» χαρακτήρισε το να προσάπτουν δόλο, σύμβουλοι στις υπηρεσίες, ο κ. Φραγγεδάκης που εξήγησε ότι «η Πολεοδομία καθημερινά ματώνει» προσπαθώντας να διεκπεραιώσει εκατοντάδες τέτοιες αιτήσεις κάτω από δύσκολες συνθήκες. Συμφώνησε ωστόσο, ότι τα στοιχεία πρέπει να κατατεθούν στην υπηρεσία και να εξεταστούν.

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook