Χανιά | Τρεις μέρες στα κρατητήρια για χρέος 250 ευρώ… που είχε παραγραφεί!

χανιά-τρεις-μέρες-στα-κρατητήρια-για-χ-124331

krattisi xania xreosΜια απίστευτη γραφειοκρατική περιπέτεια, απόρροια της εμμονής του κρατικού μηχανισμού να συγκεντρώσει χρήματα για να καλύψει τα ελλείμματα του, αδιαφορώντας για την αξιοπρέπεια των πολιτών τους οποίους θεωρεί όλους ανεξαιρέτως, εν δυνάμει κλέφτες και φοροφυγάδες, έζησε πριν από λίγες ημέρες συμπολίτης μας.

Με επιστολή που έστειλε στο zarpa.gr και την οποία δημοσιεύουμε, ο συμπολίτης μας και φορολογούμενος πολίτης αναγκάστηκε ν περάσει τρεις ημέρες στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων για χρέος 250 ευρώ. Το οποίο μάλιστα είχε παραγραφεί.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αποκαλύπτει για μια ακόμη φορά, πως το ελληνικό κράτος έχει ως μοναδική προτεραιότητα τα βελτίωση των αριθμών και μόνο.

Ο σεβασμός όμως των πολιτών  έναντι της πολιτείας μόνο με αυτό τον τρόπο δεν κερδίζεται.

Η επιστολή που λάβαμε στο zarpa.gr αναφέρει τα εξής:

«Την Παρασκευή 31/1/2014 σε ένα έλεγχο ρουτίνας με το νέο σύστημα της αστυνομίας (όπου χτυπάνε το νούμερο του οχήματος σου και βρίσκουν όλες τις εκκρεμότητες που έχεις με το κράτος)

Έρχονται 3 αστυνομικοί και μου λένε να τους ακόλουθησω στο τμήμα, γιατί κάποια εκκρεμότητα υπάρχει…

Ήταν 3 περίπου το μεσημέρι (ήμουν στη δουλειά μου). Πράγματι  πάμε στο τμήμα όπου περιμένουμε 3 ώρες περίπου να …έρθει το φαξ με την «εκκρεμότητα» μου. Κάποια στιγμή έρχεται και γράφει ότι σε έλεγχο του υγειονομικού σε επιχείρηση που διατηρούσα στην Αθήνα το 1999 καταγράφηκε παράβαση, η όποια εκδικάστηκε ερήμην μου το…2002.

Την επιχείρηση έκλεισα το 2000 χωρίς να γνωρίζω ότι εκκρεμούσε κάτι με το υγειονομικό διότι ΔΕΝ άφησαν κάποιο έγγραφο κατά τον έλεγχο! Ούτε με ενημέρωσαν οτι κάποια στιγμή θα γίνει δικαστήριο! Η καταδίκη ήταν 30 μέρες φυλάκιση εξαγοράσιμη προς 4,4 ευρώ τη μέρα (συν τις προσαυξήσεις περίπου 200 -250 ευρώ).

Ωραία λέω δεν το γνώριζα, αλλά δεν πειράζει να πληρώσω να κλείσει το θέμα. ΟΧΙ μου απαντούν δεν μπορείς να πληρώσεις τώρα, αλλά την Δευτέρα που ανοίγει η Εισαγγελία θα μας πουν από την Αθήνα αν ισχύει ακόμα η απόφαση!

Στο μεταξύ θα οδηγηθείς στο… κρατητήριο!!!

Παρόλο που ειδοποίησα κάποια φίλη δικηγόρο ο Εισαγγελέας υπηρεσίας ήταν ανένδοτος και πέρασα ενα «ωραίο» 3ημερο στο κρατητήριο. Την Δευτέρα το πρωί με μετέφεραν στην Εισαγγελία όπου μαζί με 2 άντρες της αστυνομίας περιμέναμε πάλι 3-4 ώρες για να έρθει το φαξ που έλεγε οτι η απόφαση είχε παραγράφει από το 2012 και δεν χρωστούσα τίποτα, οι αστυνομικοί μου κούνησαν συγκαταβατικά το κεφάλι και έφυγαν.

Δεν θέλω ούτε προβολή, ούτε αποζημίωση , ούτε διεκδικώ κάτι…

Νιώθω μια μεγάλη ταπείνωση από τη χώρα μου και είναι κρίμα να ταλαιπωρούνται απλοί πολίτες , εργαζόμενοι, οικογενειάρχες κατά αυτό τον τρόπο ακόμα και αν πράγματι είναι ένοχοι. Η αστυνομία πρώτα από ΟΛΑ θα πρέπει να να σέβεται τον πολίτη που υπηρετεί και να μην κινείται με παρωπίδες.

Άλλωστε αφού δεν με «έβρισκε» 10 χρόνια τώρα διεύθυνση μου είναι στη διάθεση της από το 2000 που είμαι κάτοικος Χανίων, έχω ξαναβγάλει και ταυτότητα (λογώ κλοπής), και έχω ταξιδέψει και στο εξωτερικό) το Ελληνικό κράτος έχασε τα χρήματα της ποινής μου συν τα έξοδα προσαγωγής, κράτησης, σίτισης, αναφορών, φαξ κλπ και το κυριότερο… έχασε το ΣΕΒΑΣΜΟ μου!

Υ.Γ. Οι συνθήκες στο κρατητήριο είναι μια άλλη (πολύ δυσάρεστη πιστέψτε με) υπόθεση!»

Σημ. συν: Τα στοιχεία του καταγγέλλοντα είναι στη διάθεση του zarpa.gr

 

2 thoughts on “Χανιά | Τρεις μέρες στα κρατητήρια για χρέος 250 ευρώ… που είχε παραγραφεί!

  1. ΔΕΝ ΜΕ ΠΑΡΑΞΕΝΕΥΕΙ ΔΙΟΛΟΥ! ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΑΝ ΕΡΗΜΙΝ. ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΨΑΝΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ ΧΡΕΟΥΣ ΣΤΟ ΣΗΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ. ΤΟ ΑΡΧΙΚΑΘΙΚΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕΣΑ, ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΤΗΡΙΟ, ΕΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΑΚΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΡΑΒΑΓΕ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΥΠΟΔΙΚΟΥ ΙΣΟΒΙΤΗ. ΑΛΛΑ ΚΑΚΩΣ ΔΕΝ ΖΗΤΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ. ΕΓΩ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣΑ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΒΡΑΚΩΘΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΧΡΗΜ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΟΛΟΙ ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ. ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΕΛΕΩ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΓΙΝΑΝΕ ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΕΣ ΜΑΣ. ΑΪ ΣΙΧΤΗΡΙ ΠΙΑ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook