Χανιά | Τραγικές συνθήκες σε αίθουσα του 1ου ΕΠΑΛ | Μούχλα και παγωνιά | Photos

χανιά-τραγικές-συνθήκες-σε-αίθουσα-το-207886

taxi 9Μόνο άθλιες και λίαν επιεικώς τριτοκοσμικές μπορούν να χαρακτηριστούν οι συνθήκες στις οποίες αναγκάζονται να κάνουν μάθημα μαθητές της τρίτης τάξης; του 1ου ΕΠΑΛ της οδού Κοραή στα Χανιά.

taxi 1Η σχολική αίθουσα , που μόνο αίθουσα διδασκαλίας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, είναι σε τραγική κατάσταση τέτοια που το λίγο το λιγότερο που μπορεί να πει κάποιος είναι το ότι οι μαθητές κάνοντας μάθημα σε τέτοιους χώρους σίγουρα θα αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

taxi 3Την κατάσταση αποτυπώνουν γλαφυρά οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το zarpa.gr, ενώ όπως λένε οι μαθητές που αναγκάζονται να περνούν ώρες σε τέτοιες συνθήκες παρά το ότι ο διευθυντής του σχολείου έχει γνώση των συνθηκών παρόλα αυτά τίποτα δεν έχει γίνει.

taxi 4Τα παράθυρα μπάζουν αέρα, όποτε ο καθένας μπορεί να φανταστεί πως η θερμοκρασία ειδικά τις κρύες ημέρες μόνο ανεκτή δεν μπορεί να γίνει.

taxi 5Η μούχλα έχει γεμίσει τους τοίχους της τάξης ενώ εξαιτίας τα παιδιά συχνά πυκνά αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

taxi 8Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως για λόγους που δεν είναι δυνατόν να εξηγηθούν οι τουαλέτες του σχολείου δεν λειτουργούν ή στην κατάσταση που είναι δεν είναι δυνατόν να είναι χρηστικές με αποτέλεσμα  οι μαθητές να αναγκάζονται να πηγαίνουν στο Δημοτικό Κήπο, χωρίς πάντως κανείς να ενδιαφέρεται.

taxi 2Επισημαίνεται σε σχετική τους ανακοίνωση οι μαθητές της Σ1 τάξης του 1ου ΕΠΑΛ σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι «δεν γίνεται να είμαστε εμείς επτά ώρες σε μια τάξη η οποία έχει απίστευτη υγρασία και παγωνιά, οι τοίχοι έχουν βγάλει μούχλα και όλοι οι μαθητές έχουν αρρωστήσει.»

taxi 11Υπάρχει καμία εξήγηση για το ότι αναγκάζονται οι μαθητές να κάνουν μάθημα σε τέτοιες συνθήκες;

taxi 12Η αρμόδια σχολική επιτροπή παιδείας του δήμου γνωρίζει το θέμα; Και αν ναι γιατί δεν έχει λάβει τα κατάλληλα μέτρα να αντιμετωπίσει την κατάσταση;

taxi 10

zarpa.gr

7 thoughts on “Χανιά | Τραγικές συνθήκες σε αίθουσα του 1ου ΕΠΑΛ | Μούχλα και παγωνιά | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook