Χανιά | «Τραβάει την ανηφόρα ο υδράργυρος» | Πόσο θα κρατήσουν οι ζέστες

χανιά-τραβάει-την-ανηφόρα-ο-υδράργυρ-405200

Αύξηση της θερμοκρασίας που πάντως δεν θα φτάσει σε ανησυχητικά επίπεδα θα σημειωθεί τις επόμενες δύο ημέρες και στα Χανιά, συμφώνα με τα όσα είπε στον SUPER FM 89.6 ο μετεωρολόγος κ. Μανώλης Λέκκας.

Όπως είπε ο κ. Λέκκας η αύξηση της θερμοκρασίας το επόμενο διήμερο οφείλεται στη  εξασθένηση τω ανέμων που στα δυτικά θα είναι εντάσεως 2-3 μποφόρ με λίγο πιο ενισχυμένους στα ανατολικά.

Αναλυτικά, το μεσημέρι εξαιτίας της εξασθένησης των ανέμων θα σημειωθεί τις μεσημεριανές ώρες αύξηση της θερμοκρασίας που θα φτάσει τους 33- 35 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και στα ανατολικά 32-34 βαθμούς.

Στα νότια του νησιού οι θερμοκρασίες θα φτάσουν επίσης του35 βαθμούς.

Για την Τετάρτη, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα αναμένεται οι ελάχιστες θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα των θερμοκρασιών της Τρίτης δηλαδή στους 21-23 βαθμούς Κελσίου.

Κατά την διάρκεια της ημέρας οι μέγιστες τιμές θα φράσουν του 35 βαθμούς.

Αυτό όπως σημειώνει ο κ. Λέκκας τελειώνει την Τετάρτη το βράδυ καθώς επανέρχεται το βόρειο ρεύμα με συνέπεια από την Πέμπτη να σημειωθούν στις θάλασσες οι συνήθεις κυματισμοί στις βόρειες ακτές, ενώ μεγαλύτερη θα είναι η ενίσχυση στα νότια.

Η ένταση των ανέμων στα βόρεια θα φτάσει τα 3-4 και 5 μποφόρ στα βόρεια ενώ στα πελάγη η ισχύς των ανέμων θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Στα νότια οι άνεμοι θα είναι ακόμα πιο ισχυροί και θα φτάσουν τα 5-6 και πρόσκαιρα ακόμα και τα 7 μποφόρ.

Αυτό θα έχει ως συνέπεια την πτώση της θερμοκρασίας που θα κυμανθεί αυτές τις ημέρες από 21-22 βαθμούς στις ελάχιστες τιμές της με την μέγιστη να αγγίζει του 31-32 βαθμούς Κελσίου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook