Χανιά | Η απάντηση του ΤΑΙΠΕΔ για το Παλιό Ψυχιατρείο | Τι προτίθεται να κάνει

χανιά-η-απάντηση-του-ταιπεδ-για-το-παλ-31090

eisodos paliou psixiatreiouΕπιστολή με την οποία απαντάει στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολο Βουλγαράκη σχετικά με την αξιοποίηση του Παλιού Ψυχιατρείου, έστειλε ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου κ. Μανιατόπουλος. Στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κάνει γνωστή την πρόθεσή του να συνεργαστεί με τους τοπικούς φορείς σε ότι αφορά το συγκεκριμένο θέμα.

Πάντως ο κ. Βουλγαράκης όπως είπε στο zarpa.gr σκοπεύει άμεσα να καλέσει τους εκπροσώπους του ΤΑΙΠΕΔ στα Χανιά για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση αναφορικά με το τι θα γίνει με το συγκεκριμένο ζήτημα

Συγκεκριμένα σε δελτίο τύπου της Αντιπεριφέρειας αναφορικά με την απάντηση του ΤΑΙΠΕΔ για το θέμα σημειώνονται τα εξής:

«Με την υπ’άρθ. 15644/17-06-2014 επιστολή του απαντάει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου στο αίτημα που είχε υποβάλλει στον Πρόεδρό του κ. Κων/νο Μανιατόπουλο, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014, με αφορμή την απόφαση (φύλλο  1387/τβ/30-5-2014 της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, υπ’ αριθ 250 απόφαση) με την οποία μεταβιβάστηκε στην Εταιρία ακίνητο εμβαδού 119.607,00 τ.μ., το οποίο περιλαμβάνει εγκαταστάσεις του πρώην Θεραπευτηρίου Ψυχικών  Παθήσεων  Χανίων,14.000 τ.μ.

Υπενθυμίζουμε ότι, έχοντας υπόψιν τις «κατά καιρούς επαναλαμβανόμενες δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης ότι το ακίνητο με τα κτίρια θα παραχωρηθούν στην τοπική κοινωνία μετά από δημόσια διαβούλευση» και το γεγονός ότι «το όλο ζήτημα» προχωράει «ερήμην των τοπικών φορέων»,  ο Αντιπεριφερειάρχης ζητούσε, κλείνοντας την επιστολή του, να «ακυρωθεί ΑΜΕΣΑ η συγκεκριμένη απόφαση» και να «αφαιρεθεί με νέο ΦΕΚ η έκταση του πρώην ΘΨΠΧ από τα προς αξιοποίηση ακίνητα», ειδάλλως θα υποχρεωνόταν να προχωρήσει σε κάθε νόμιμο μέσον ώστε να ακυρωθεί η αυθαίρετη απόφαση.

ΤΑΙΠΕΔ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook