Χανιά | «Το τέλος των μνημονίων δεν ήρθε στην εκπαίδευση» | Μόνιμους και μαζικούς διορισμούς ζητούν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί

χανιά-το-τέλος-των-μνημονίων-δεν-ήρθε-737971

Μόνιμους διορισμούς στο χώρο της εκπαίδευσης ζήτησαν για μια ακόμη φορά οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί των Χανίων.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε από τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ειπώθηκε από τον πρόεδρο κ. Σεραφείμ Ρίζο πως το τέλος των μνημονίων δεν ήρθε ακόμα για τον χώρο της εκπαίδευσης, καθώς για ένατη συνεχή χρονιά δεν υπάρχουν μόνιμοι διορισμοί.

Ο κ.Ρίζος είπε επίσης πως στα Χανιά έφτασαν φέτος σε μια φάση περίπου 350 εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, δείγμα των κενών που υπάρχουν.

Ο κ.Ρίζος είπε επίσης πως αυτοί οι εκπαιδευτικοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και χωρίς αυτούς τα σχολεία δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν.

Επισημάνθηκε επίσης πως παρά τον αριθμό αυτό των εκπαιδευτικών, χρειάζονται ακόμα περισσότεροι καθώς οι υπολογισμοί αυτοί λαμβάνουν υπόψη τους τμήματα με περισσότερους από 25 μαθητές ενώ δεν λαμβάνονται υπόψη τα κενά που υπάρχουν σε εκπαιδευτικούς απαραίτητους για την ειδική αγωγή, κοκ.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών είπε πως «σύμφωνα με τους δικούς μας υπολογισμούς τα κενά είναι ακόμα 177.

Παράλληλα έγινε αναφορά και στο πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί, καθώς όπως επισημάνθηκε δεν υπάρχουν διαθέσιμα σπίτια στα Χανιά, αλλά και για όσα διατίθενται τα ενοίκια είναι στα ύψη με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τα μισθώσει κάποιος εκπαιδευτικός.

Ζητήθηκε δε παρέμβαση από τους αρμόδιους φορείς για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook