Χανιά | Το σύνολο των φορέων στην ενημέρωση για το ΠΕΠ Κρήτης 2014 – 2020

χανιά-το-σύνολο-των-φορέων-στην-ενημέρ-225886

pep 1 kassotaki Ενημέρωση για το νέο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Κρήτης 2014 – 2020 πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων παρουσία όλων των τοπικών φορέων.

Η ενημέρωση αρχικά ξεκίνησε από την διευθύντρια της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης κας Μαρίας Κασσωτάκη.

foreis pepΗ κα Κασσωτάκη είπε μεταξύ άλλων πως το πρόγραμμα της Κρήτης ύψους 450 εκατ. ευρώ έχει ιδιαιτερότητες σε σχέση με το παρελθόν, σημειώνοντας πως στα ζητήματα που δίδεται μεγαλύτερη έμφαση είναι αυτά της καινοτομίας και πως μπορεί να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα, της εξοικονόμησης ενέργειας , η κλιματική αλλαγή, αλλά και η αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Η προϊσταμένη της διαχειριστικής αρχής επεσήμανε πως επίσης αντιμετωπίζονται θέματα του περιβάλλοντος αλλά μέσα από μια νέα προσέγγιση.

???????????????????????????????Οι όροι συμμετοχής ανέφερε η κα Κασσωτάκη «δεν αλλάζουν και ισχύει το ότι θα πρέπει να υπάρχει μια διαχειριστική ικανότητα για να φέρουμε σε πέρας το έργο που αναλαμβάνουμε, και επίσης πρέπει να υπάρχει ωριμότητα από πλευράς της πρότασης που θα είναι έτοιμη για να υλοποιηθεί.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

???????????????????????????????Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης, τόνισε πως οι τεχνικές υπηρεσίες και οι δήμαρχοι να είναι απολύτως ενημερωμένοι προκειμένου «να είμαστε σε θέση να απορροφήσουμε τα χρήματα που έρχονται στην Κρήτη.»

Ο κ. Βουλγαράκης σημείωσε ότι ήδη στα Χανιά έχουν ξεκινήσει αρκετές μελέτες για τη λίμνη της Αγιάς και τη διάβρωση των ακτών ενώ υπάρχει συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης και το ΤΕΙ.

???????????????????????????????Ο Αντιπεριφερειάρχης τέλος είπε πως το κονδύλι είναι ανταγωνιστικό και όποια Περιφερειακή Ενότητα ή φορέας έχει ώριμη μελέτη τότε αυτή θα εντάσσεται στο πρόγραμμα.

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook