Χανιά | Το «σίριαλ» της μισοτελειωμένης διάβασης στα Δικαστήρια | Απάντηση από τους ΠοδηΛάτρεις στο zarpanews.gr

χανιά-το-σίριαλ-της-μισοτελειωμένη-717131

Απάντηση σχετικά με την μισοτελειωμένη διάβαση της πλατείας Δικαστηρίων και τις πρόσφατες φωτογραφίες που δημοσίευσε την Κυριακή το zarpanews.gr από το σημείο, έστειλε η συλλογικότητα ΠοδηΛάτρεις Χανίων.

Προφανώς έχοντας παρεξηγήσει τις «ευθύνες» που αναφέραμε μέσα η απάντηση της συλλογικότητας αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Αναρωτιόμαστε για το μήνυμα που θέλει να περάσει ο συντάκτης του ρεπορτάζ σχετικά με την μισοτελειωμένη διάβαση της πλατείας Δικαστηρίων.  Άραγε «μπορεί ο καθένας να παρεμβαίνει στον δημόσιο χώρο αφήνοντας μόνιμα αποτελέσματα;».

Δύσκολη μια ολοκληρωμένη απάντηση. Σε έναν τόπο που η δημόσια διοίκηση λειτουργεί όπως ακριβώς δείχνει η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι διαγραμμίσεις, η σήμανση, η ατιμώρητη τροχαία ασυδοσία, κ.ο.κ. ποιός άραγε είναι ο ρόλος των πολιτών και των συλλογικοτήτων, ιδιαίτερα όταν έχουν επανειλημμένα επισημάνει τις εγκληματικές ελλείψεις αλλά δεν ιδρώνει κανένα αυτί; Και πού είναι τα όρια της νόμιμης αντίδρασης ώστε να μην γίνεται αυτοδικία; Και ποιος τα ορίζει; Ο νόμος; Ο οποίος επίσης υποχρεώνει την διοίκηση να κάνει σωστά την δουλειά της; Και ποιός τα ελέγχει; Ο δικαστής; Ο αστυνόμος; Ο δημοσιογράφος; Ο πολίτης; Και έναντι ποιών; Της διοίκησης που δεν κάνει την δουλειά για την οποία πληρώνεται; Ή του αγγελιοφόρου που στηλιτεύει την κατάσταση αυτή;

Αναρωτιέται ο συντάκτης σας: «Το επόμενο βήμα είναι να βάζουν οι πολίτες πινακίδες του ΚΟΚ, φανάρια, να κόβουν κλήσεις;».  Μια βόλτα στην ασυδοσία της Αποκορώνου, την οδό που παρεμπιπτόντως οδηγεί στο αστυνομικό μέγαρο δηλαδή από εκεί περνάνε πολλάκις καθημερινά τα όργανα της τάξης ίσως οδηγήσει σε μια γόνιμη συζήτηση περί της απορίας του συντάκτη σας.

Καταλαβαίνουμε ότι ο συντάκτης σας θεωρεί ότι η παρέμβαση της συλλογικότητας  ποδηΛάτρεις δεν έπρεπε να γίνει. Εμείς θα θέλαμε να ρωτήσουμε για την δική του άποψη και ΠΡΟΤΑΣΗ επ αυτού. Μισή διάβαση ή ξεθωριασμένη (δηλαδή σβησμένη) διάβαση; Ή αλλιώς, όταν η διοίκηση δεν κάνει την δουλειά της, έχει εγκληθεί για αυτό, δεν έχει ανταποκριθεί και από την αμέλεια της κινδυνεύουν ζωές (για τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα και δη στα Χανιά μιλάμε), πώς ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ πρέπει να αντιδράσει ο πολίτης;

Μακάρι πάντως την αντίδραση του δημοσιογράφου να την είχε εκδηλώσει κάποιος αρμόδιος οποιασδήποτε υπηρεσίας (Δήμος, τεχνικές υπηρεσίες, αστυνομία, εισαγγελέας). Θα σήμαινε ότι κάποιος δημόσιος λειτουργός ενδιαφέρεται να κάνει την δουλειά του.

Με καλή πίστη και ειλικρινή διάθεση διαλόγου.»

Απάντηση zarpanews.gr:

Επικροτώντας τις πρωτοβουλίες και προβάλλοντας το έργο της συλλογικότητας διαχρονικά, επισημαίνουμε δυο πράγματα: Πρώτον, η πρόταση αυτή καθαυτή είναι σωστή και η κίνηση ξεκάθαρα συμβολική και καίρια, εφόσον όμως παρακινούνταν οι αρμόδιες υπηρεσίας λίγες μόλις ημέρες μετά την πρωτοβουλία, να ολοκληρώσουν την διαγράμμιση. Αντ’ αυτού είναι ένα ακόμη παράδοξο της πόλης ανάμεσα σε τόσα άλλα, καθιστώντας την διάβαση ημιτελή και άρα επικίνδυνη.

Δεύτερον, δεν πρέπει να περνάμε από την αδιαφορία και τον ωχαδερφισμό, στην ασυδοσία και το «νόμο στα χέρια μας», γιατί όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές οδηγεί σε ολέθρια αποτελέσματα και σε φαύλο κύκλο. Καταδεικνύοντας τα προβλήματα, πιέζοντας συνεχώς τους αρμόδιους και υπερασπιζόμενοι κάθε τι δίκαιο και ορθό, έχουμε τα πολυπόθητα αποτελέσματα.

Για ακόμη μια φορά λοιπόν και μέσω την απάντησης αυτής πρέπει να καλέσουμε τους ιθύνοντες να αναλάβουν δράση και να κάνουν επιτέλους τη δουλειά τους σωστά και έγκαιρα, προτού βρεθούμε πάλι μπροστά σε δυσάρεστα αποτελέσματα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook