Χανιά | Το πρόγραμμα των 32 Κινέζων για την ημέρα του γάμου τους

χανιά-το-πρόγραμμα-των-32-κινέζων-για-τη-140718

kinezoi chania3Δύσκολή αλλά μοναδική η αυριανή μέρα για τους 32 Κινέζους που θα συμμετέχουν στον ομαδικό γάμο στα Χανιά, με το πρόγραμμά τους να είναι ιδιαίτερα «γεμάτο» από τις 6:00 το πρωί έως αργά το βράδυ!

Τα 16 ζευγάρια, θα ξυπνήσουν χαράματα, ώστε στις 8 να είναι όλα έτοιμα για την φωτογράφιση που θα γίνει στα ξενοδοχεία τους.

Η φωτογράφιση θα συνεχιστεί στο Φιρκά, όπου τα ζευγάρια θα ποζάρουν με θέα το φάρο (πάνω σε άμαξες και αντίκες αυτοκίνητα) κι έπειτα στην Αγία Μαρίνα, όπου το μεσημέρι στις 13:00, θα γευματίσουν.

Αμέσως μετά το φαγητό θα ξεκινήσουν για το κάστρο της Αρχαίας Απτέρας, όπου θα παντρευτούν συμβολικά, στις 15:30.

Το σενάριο, έχει ως εξής:

15:30 Παρατάσσονται τα ζευγάρια νεόνυμφων το ένα πίσω από το άλλο. Από πίσω ακολουθούν οι επίσημοι των Κινέζων και των Ελλήνων.

Από πίσω όλοι οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι που θα πρέπει να παρίστανται στην τελετή.

Μη εμπλεκόμενοι (κοινό ή χωριανοί) θα παραμείνουν από έξω από το φρούριο και θα λειτουργήσουν ως κομπάρσοι για την υποδοχή των κινέζων και θα παραταθούν στην αρχή πριν τους Κρητικούς στο πλατύτερο σημείο κοντά στο παρκινγκ.

15:40 Οι λυράρηδες οδηγούν τους νεόνυμφους προς το κάστρο ανάμεσα από τους Κρητικούς, οι οποίοι πετάνε ροδοπέταλα στους νεόνυμφους. Έξω από το κάστρο περιμένουν οι  ιέρειες για να οδηγήσουν την πομπή μέσα το κάστρο στο χώρο της τελετής. Οδηγούν τα ζευγάρια στη θέση τους και καλούν τους  Δήμαρχο Χανίων κ Μανώλη Σκουλάκη και Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ Απόστολο Βουλγαράκη κ.α  για να εκφωνήσουν τους λόγους τους και να γίνει η ανταλλαγή των δώρων μεταξύ των επισήμων.

Ο τελετάρχης διαβάζει έναν ευχετήριο λόγο και οι ιέρειες οδηγούν με τη σειρά τους κάθε ζευγάρι στο κέντρο της τελετής όπου τους περιμένει η πρωθιέρεια για να τους δώσει το διαμαντένιο δαχτυλίδι και το ειδικό ποτήρι HeiZin για να πιούν από κοινού το κρασί. Ανταλλάσουν όρκους αγάπης, υπογράφουν τα ενθύμια, παίρνουν τα δώρα τους και οδηγούνται από την ιέρεια πάλι πίσω στη θέση τους.

16:45 Περάτωση τελετής γάμων και έναρξη ατομικής φωτογράφισης. Οι νεόνυμφοι περνάνε μπροστά από τους Κρητικούς και τους λυράρηδες οι οποίοι παίζουν μουσική.  Μόλις περάσουν όλοι οι νεόνυμφοι, σταματάει να παίζει η μουσική, οι λυράρηδες περιμένουν στη θέση τους και οι κρητικοί βγαίνουν έξω για να παραταχθούν και να περιμένουν το ζευγάρι, να τους πετάξουν ρύζι, καθώς περνάνε από μπροστά τους.

17:15 Περάτωση ατομικής φωτογράφισης, οι ιέρειες οδηγούν τους νεόνυμφους προς την έξοδο, μόλις περάσουν οι ιέρειες μπροστά από το αίθριο,  οι λυράρηδες θα μπουν ανάμεσα στις ιέρειες και τους νεόνυμφους και με το ίδιο σχήμα που μπήκαν στο φρούριο θα εξέλθουν από αυτό. Όταν περάσουν οι νεόνυμφοι μπροστά από τους Κρητικούς θα τους πετάνε ρύζι και μόλις φτάσουν στο τέλος των παρατεταγμένων ατόμων, οι ιέρειες οδηγούν τους νεόνυμφους στο χώρο των κερασμάτων. Δίνεται το δώρο για κάθε νεόνυμφο, μέλι και καρύδια, μπομπονιέρες και ξεροτήγανα  από την Τοπική Κοινότητα Απτέρας  και τον   Πολιτιστικό Σύλλογο.

Επίσης, υπάρχουν κεράσματα και από την Ένωση Ξενοδόχων.

Αμέσως μετά, τα ζευγάρια θα αναχωρήσουν για τα ξενοδοχεία τους ενώ το βράδυ στις 20:00, θα γευματίσουν στο εστιατόριου γνωστού ξενοδοχείου.

zarpa.gr

 

One thought on “Χανιά | Το πρόγραμμα των 32 Κινέζων για την ημέρα του γάμου τους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook