Το πρόγραμμά του για τον Δήμο παρουσίασε ο Βάμβουκας σε Παπαδογιάννη, Σαρρή και Παπαντωνάκη

το-πρόγραμμά-του-για-τον-δήμο-παρουσία-145885

vamvoukas

Πλαίσιο αρχών λειτουργίας και προγραμματικών θέσεων για την επόμενη μέρα στο Δήμο Χανίων έθεσε υπ’ όψιν των επικεφαλής των συνδυασμών που δεν μετέχουν στο δεύτερο γύρο ο υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας. Ο κ. Βάμβουκας συναντήθηκε διαδοχικά με τον κ. Παπαδογιάννη,  τον κ. Σαρρή και τον κ. Παπαντωνάκη, ενώ επίκειται συνάντηση και με τον κ. Ρίζο. Το πλήρες σχετικό κείμενο, που μας απέστειλε το γραφείο τύπου του συνδυασμού, έχει ως εξής:

«Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της Κυριακής, θεωρήσαμε επιβεβλημένο να συναντήσουμε τους επικεφαλής των δημοτικών  παρατάξεων που δεν μετέχουν στο β’ γύρο προκειμένου να τους ενημερώσουμε σχετικά με το πλαίσιο αρχών και προγραμματικών θέσεων της παράταξής μας για την επόμενη μέρα στο δήμο Χανίων. Είναι πολύ θετικό ότι με τη συμβολή όλων στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου έχει επικρατήσει ένα ήρεμο και πολιτισμένο κλίμα.

Σχεδιάζουμε ένα δήμο με δημοκρατική λειτουργία, ικανό να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις αυξημένες ανάγκες που έχει δημιουργήσει η κρίση, αξιοποιώντας στο έπακρο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα όλων των περιοχών του δήμου μας, πάντοτε στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης. Σε αυτό το σχεδιασμό,  βασικό ρόλο για την επιτυχία του έργου της δημοτικής αρχής παίζει η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του δήμου, για την καλλίτερη  αξιοποίηση του σημαντικού ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει ο δήμος μας, χωρίς κανενός είδους  διακρίσεις, με σεβασμό στην προσωπικότητα και τις δεξιότητες των εργαζομένων.     Το μοντέλο διοίκησης που υιοθετούμε έχει ως βασικές του αρχές τη διαφάνεια και τη συμμετοχή σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας. Θέλουμε ένα δήμο ισχυρό, που να είναι σε θέση με αποφασιστικό τρόπο να διεκδικήσει πόρους και αρμοδιότητες και να αγωνιστεί για την απεμπλοκή του από τον ασφυκτικό γραφειοκρατικό έλεγχο της κεντρικής διοίκησης.

Εφόσον οι πολίτες των Χανίων μάς αναδείξουν ως δημοτική αρχή, δεσμευόμαστε ότι θα φέρουμε μία νέα αντίληψη στη λειτουργία του δήμου μας. Όπως επανειλημμένα έχουμε δηλώσει, δημόσια, θα αντιμετωπίσουμε τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων της μειοψηφίας, καθώς και το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου, ως συνεργάτες μας στη μεγάλη προσπάθεια που θα χρειαστεί να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα θέματα του δήμου μας.

Σε αυτό το πνεύμα, δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε και να διατηρήσουμε έναν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας με τους επικεφαλής και τους συμβούλους όλων των παρατάξεων ανεξαιρέτως.

Πρόθεσή μας είναι να συνδιαμορφώσουμε όλες τις σημαντικές παρεμβάσεις που έχει ανάγκη ο δήμος μας. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να λειτουργήσουμε με τακτικές αιφνιδιασμού των μελών του δημοτικού συμβουλίου και αδιέξοδης επικοινωνιακής διαχείρισης των θεμάτων του δήμου.

Δεν θα αφήσουμε κενό γράμμα, αλλά θα ενεργοποιήσουμε το σύνολο των προβλέψεων του θεσμικού πλαισίου για τη συμμετοχή όλων των δημοτικών παρατάξεων στα όργανα του δήμου, στις δημοτικές επιχειρήσεις και οργανισμούς, που συνδέονται με το δήμο Χανίων. Στο ίδιο πνεύμα προγραμματίζουμε τη δημιουργία της ομάδας στρατηγικού σχεδιασμού για την παραγωγή πολιτικών μακράς στόχευσης και πνοής, με τη συμμετοχή των επιμελητηρίων, των επιστημονικών και ερευνητικών ιδρυμάτων και ινστιτούτων που δραστηριοποιούνται στο δήμο μας.

Εμείς σας καταθέτουμε στο φως της ημέρας τον τρόπο που σκοπεύουμε να διοικήσουμε το δήμο Χανίων, με πνεύμα συλλογικότητας και σεβασμού του θεσμικού ρόλου όλων των παρατάξεων, διότι αποτελεί πίστη μας ότι η επίτευξη των στόχων μας για το δήμο μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με τη συμμετοχή της ίδιας της κοινωνίας.

Σας καλούμε να μας κρίνετε λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη μέχρι σήμερα πορεία μας στα δημοτικά πράγματα, τη διαδρομή μας στη χανιώτικη κοινωνία, τους προγραμματικούς μας στόχους, την αποδεδειγμένη βούλησή μας για συνεργασία, καθώς και τη διάθεσή μας να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά το φθαρμένο παρελθόν που μας έφερε την κρίση και μας κρατάει στο τέλμα, στο οποίο ανήκει η παρούσα δημοτική αρχή.

Η συναίνεση και η συνεργασία δυναμώνει τον τόπο μας. Στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο δεν περισσεύει κανείς. Πέρα από τις όποιες επιμέρους πολιτικές στοχεύσεις, σας καλούμε να δώσουμε μαζί την τελική μάχη για το νέο που έχει ανάγκη ο τόπος μας, για το αύριο που αξίζουν οι συμπολίτες μας. Οι μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας δεν μπορεί να είναι υπόθεση μιας μόνο παράταξης, μιας μόνο μερίδας της κοινωνίας των Χανίων. Μόνο με πρόσθεση και πολλαπλασιασμό δυνάμεων μπορούμε να τα καταφέρουμε. Εμείς έχουμε την πρόθεση και αναλαμβάνουμε τη δέσμευση».

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook