Χανιά | Το δικαστήριο αποφασίζει για την υπόθεση Ακουμιανάκη – ΤΩΡΑ

χανιά-το-δικαστήριο-αποφασίζει-για-τη-56324

stella-akoumianaki3-580x398Μετά από 11 σχεδόν ώρες, συνεδρίασης, οι αγορεύσεις των δικηγόρων στην υπόθεση Ακουμιανάκη ολοκληρώθηκαν στις 9 το βράδυ και δικαστές και ένορκοι αποσύρθηκαν για να εκτιμήσουν τα πραγματικά περιστατικά και να αποφανθούν σχετικά με την ενοχή των τριών κατηγορούμενων.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρωί, ο Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του νεαρού συνοδού για βιασμό κατά συναυτουργία και θανητοφόρο έκθεση της 16χρονης Στέλλας, την Μ.Παρασκευή του 2011.

Επίσης πρότεινε την ενοχή του ενός εκ των δύο γιατρών για ανθρωποκτονία από αμέλεια και την απαλλαγή του δεύτερου. Εκτίμησε ότι ο δεύτερος γιατρός είναι αυτός που πιθανόν παρέλαβε το περιστατικό, ωστόσο, το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας και ειδικά το κρίσιμο διάστημα 5:30 με 6:05 δεν υπήρχε ουδεμία ιατρική παρακολούθηση αλλά ούτε και νοσηλευτική παρακολούθηση, την ώρα που τεκμηριώνεται ότι ο πρώτος γιατρός ήταν στο νοσοκομείο. Μάλιστα εκτίμησε ότι αν το περιστατικό είχε παρακολουθεί σωστά, ο θάνατος θα είχε αποτραπεί, γι’ αυτό και το περιστατικό είναι σπάνιο, επειδή τα άλλα περιστατικά, αντιμετωπίζονται ορθά.

Παράλληλα ζήτησε να αποσταλεί η δικογραφία προς επανεξέταση και για τους άλλους δύο ειδικευμένους γιατρούς που είχαν βάρδια εκείνο το 24ωρο, ώστε να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες τους, αφού από τις 6 έως τις 7:30 (ώρα ευθύνης τους) τεκμηριωμένα από τα επείγοντα δεν πέρασε κανείς γιατρός.

Η απόφαση αναμένεται στις 11 περίπου το βράδυ.

Οι γιατροί

Νωρίτερα, οι δικηγόροι του γιατρού του οποίου προτάθηκε η ενοχή, στις αγορεύσεις τους, ζήτησαν την απαλλαγή του από τις κατηγορίες. Όπως είπαν, ο κατηγορούμενος, έκανε όλα τα προβλεπόμενα και ακολούθησε την συνήθη διαδικασία για τα περιστατικά μέθης, όπως θα έκανε ο μέσος γιατρός, όχι μόνο ειδικευόμενος αλλά και ειδικευμένος. Υποστήριξαν ότι η αντιμετώπιση ήταν η ενδεδειγμένη κι ότι η ραγδαία επιδείνωση και η τελική έκβαση του περιστατικού, δεν μπορούσε ούτε να προβλεφθεί ούτε να αποτραπεί. Επίσης καταλόγισαν ευθύνες στους δύο νεαρούς που αρχικά έλεγαν ψέμματα ότι είχαν βρει την Στέλλα στο πεζοδρόμιο να κάνει εμετό και την μετέφεραν στο νοσοκομείο, αποκρύπτοντας το τι είχε πιει και την πραγματική κατάσταση.

Ο δικηγόρος του γιατρού που ισχυρίζεται ότι δεν παρέλαβε το περιστατικό, αμφισβήτησε την αξιοπιστία των μαρτυριών που λένε το αντίθετο, αναφέρθηκε στο επαγγελματικό ήθος του πελάτη του και ζήτησε από το Δικαστήριο να συνταχθεί με την εισαγγελική πρόταση και να αποδώσει δικαιοσύνη.

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook