Χανιά | Το Γενικό Λύκειο Aλικιανού στην Ιταλία

χανιά-το-γενικό-λύκειο-aλικιανού-στην-330348

Αντιπροσωπία από πέντε μαθητές και δύο συνοδούς καθηγητές συμμετέχει αυτή την εβδομάδα, από τη Δευτέρα 08/02/2016 έως την Παρασκευή 12/02/2016, στην πέμπτη ανταλλαγή μαθητών στην πόλη Montefiascone της ΙΤΑΛΙΑΣ, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο «Up to the Future with Science, Technology, Languages and Key Competences», στο οποίο συμμετέχει το Λύκειο Αλικιανού μαζί με σχολεία από άλλες πέντε χώρες, την Πολωνία, η οποία έχει αναλάβει το συντονισμό, τη Βουλγαρία, την Ιταλία, τη Λιθουανία και την Τουρκία.

lykeio alikianos italia 1Συγκεκριμένα, η ομάδα αποτελείται από τους μαθητές, Ιωάννα Καζαλάκη, Αναστάση Κασσελάκη, Γιούργκεν Μιέστρι, Ιονίντα Μπούση, Δήμητρα Σπανουδάκη. Τους μαθητές συνοδεύουν οι εκπαιδευτικοί του ΓΕΛ Αλικιανού, Παναγιώτα Σαμιώτη και Στυλιανός Σταυγιαννουδάκης. Η ομάδα, αφού βρέθηκε αρχικά στη Ρώμη και ξεναγήθηκε στα αξιοθέατά της (Μουσεία στο Βατικανό, Άγιος Πέτρος, Piazza di Spagna, Fontana di Trevi, Πάνθεον, Κολοσσαίο), στη συνέχεια βρέθηκε στο σχολείο «Carlo Alberto Dalla Chiesa» στο Montefiascone, όπου και υλοποιούνται όλες οι δραστηριότητες αυτής της εβδομάδας.

lykeio alikianos italia 3Οι μαθητές φιλοξενούνται σε οικογένειες, ενώ ήδη οργανώθηκαν τα πρώτα εργαστήρια στο σχολείο. Ειδικότερα, οι μαθητές από όλες τις χώρες που φιλοξενούνται στο σχολείο της Ιταλίας καλούνται να μελετήσουν δεδομένα για την τοπική Γεωγραφία σε σχέση με την τοπική Ιστορία, αρχιτεκτονική και τοπικά, φυσικά, οικοδομικά υλικά, να παρακολουθήσουν διαλέξεις για τη χρήση υπολογιστών σε σχέση με τη δημιουργία μαθηματικών και στατιστικών εργαλείων για καταγραφή και ανάλυση δεδομένων, καθώς και σεμινάρια για τη διαχείριση του άγχους. Επιπλέον, παρουσιάστηκαν οι εργασίες των μαθητών με τη μορφή βίντεο, οι οποίες αφορούσαν τη μελέτη στρεσογόνων και μη στρεσογόνων επαγγελμάτων. Τέλος, οι ομάδες από όλες τις χώρες θα συμμετέχουν σε εκδρομές πολιτισμικού περιεχομένου με σκοπό την καλύτερη κατανόηση της Ιταλικής κουλτούρας. Οι πρώτες εντυπώσεις από τους μαθητές και τους καθηγητές είναι ήδη ενθουσιώδεις. Το επόμενο ταξίδι στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στην Πολωνία.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook