Χανιά | Το Γενικό Λύκειο Αλικιανού στη Βουλγαρία

χανιά-το-γενικό-λύκειο-αλικιανού-στη-β-310661

Αντιπροσωπία από πέντε μαθητές και δύο συνοδούς καθηγητές συμμετέχει αυτή την εβδομάδα, από τη Δευτέρα 7/12/2015 έως την Παρασκευή 11/12/2015, στην τέταρτη ανταλλαγή μαθητών στην πόλη Varna της Βουλγαρίας, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο «Up to the future with science, technology, languages and key competences», στο οποίο συμμετέχει το Λύκειο Αλικιανού μαζί με σχολεία από άλλες πέντε χώρες, την Πολωνία, η οποία έχει αναλάβει το συντονισμό, τη Βουλγαρία, την Ιταλία, τη Λιθουανία και την Τουρκία.

lykeio alikianou 2Συγκεκριμένα, η ομάδα αποτελείται από τους μαθητές, Ντάρα Ισαβέλλα, Ντουσάκη Δημήτρη, Ποπέσκου Αναστασία, Σπερελάκη Αντωνία και Φυτουράκη Ελένη. Τους μαθητές συνοδεύουν οι εκπαιδευτικοί του ΓΕΛ Αλικιανού, Στυλιανός Σταυγιαννουδάκης και Κουμάκης Κυριάκος. Η ομάδα, αφού βρέθηκε αρχικά στη Σόφια και παρακολούθησε την παράσταση LA TRAVIATA στην όπερα, στη συνέχεια βρέθηκε στο σχολείο «Konstantin Preslavski» στη Βάρνα, όπου και υλοποιούνται όλες οι δραστηριότητες αυτής της εβδομάδας.

Οι μαθητές φιλοξενούνται σε οικογένειες, ενώ ήδη οργανώθηκαν τα πρώτα εργαστήρια στο σχολείο. Ειδικότερα, οι μαθητές από όλες τις χώρες που φιλοξενούνται στο σχολείο της Βάρνας καλούνται να μελετήσουν και να παρουσιάσουν δεδομένα για τη γήρανση του πληθυσμού τα τελευταία 15 χρόνια και να παρακολουθήσουν διαλέξεις για τη χρήση υπολογιστών σε σχέση με τη δημιουργία μαθηματικών και στατιστικών εργαλείων για καταγραφή και ανάλυση δεδομένων. Επιπλέον, θα συμμετέχουν σε εκδρομές πολιτισμικού περιεχομένου με σκοπό την καλύτερη κατανόηση της Βουλγαρικής κουλτούρας. Οι πρώτες εντυπώσεις από τους μαθητές και τους καθηγητές είναι ήδη ενθουσιώδεις.

Το επόμενο ταξίδι στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Φεβρουάριο στην Ιταλία.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook