Χανιά | Τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συνάντησε ο δήμαρχος Κισσάμου

χανιά-τον-υφυπουργό-αγροτικής-ανάπτυ-224494

stathakis kissamoΣυνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Παναγιώτη Σγουρίδη είχε την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015 ο Δήμαρχος Κισσάμου κ. Θεόδωρος Σταθάκης, στο πλαίσιο επαφών που είχε στην Αθήνα για την προώθηση θεμάτων του Δήμου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης – στην οποία έδωσαν το παρών και οι βουλευτές κ.κ. Σωκράτης Βαρδάκης (ΣΥΡΙΖΑ) και Κώστας Δαμαβολίτης (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ) – συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την αγροτική ανάπτυξη και τη δημιουργία υποδομών στο Δήμο Κισσάμου, μεταξύ των οποίων, η καταβολή των πληρωμών των άμεσων Ενισχύσεων μέσω του Ο.ΠΕ.ΚΕ.ΠΕ και η έγκριση αναπτυξιακών έργων (υποδομών και άρδευσης) στο Δήμο Κισσάμου.

Για το θέμα των πληρωμών των άμεσων Ενισχύσεων μέσω του Ο.ΠΕ.ΚΕ.ΠΕ, ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Σγουρίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο Μάρτιος είναι μήνας πληρωμών των άμεσων ενισχύσεων, για την χορήγηση των οποίων απαιτείται έκδοση νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α) δεδομένης της τροποποίησης των ποσών ανά καθεστώς σύμφωνα με το Εθνικό πρόγραμμα όπως αυτό εγκρίθηκε από την Ε.Ε. Επιπρόσθετα επισήμανε ότι οποιαδήποτε πληρωμή θα πραγματοποιηθεί εφόσον οι δικαιούχοι αποστείλουν και ηλεκτρονικώς τον αριθμό μητρώου συναλλασσομένου  στον Ο.ΠΕ.ΚΕ.ΠΕ.».

Αναφορικά με τα αναπτυξιακά έργα που έχει ανάγκη ο Δήμος Κισσάμου, από τον κ. Σταθάκη τέθηκε το ζήτημα της βελτίωσης – ενίσχυσης της άρδευσης του Σφηναρίου ενός σημαντικού έργου για την τοπική κοινωνία της περιοχής, καθώς και της κατασκευής λιμνοδεξαμενής στην περιοχή του Πλατάνου,  ενώ συζητήθηκαν και οι δυνατότητες υλοποίησης και μίας σειράς άλλων έργων που έχει υποβάλλει ο Δήμος προς ένταξη στο πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013».

Επιπλέον, συζητήθηκε η ανάγκη αλλαγής του τρόπου εκτέλεσης του προγράμματος δακοκτονίας με τους συμμετέχοντες να καθιστούν σαφές ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση στην έναρξη υλοποίησης του προγράμματος θα αποβεί ποσοτικά και ποιοτικά ζημιογόνα.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να δεσμεύεται ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την εξεύρεση λύσεων στα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κισσάμου.

Συνάντηση με τον ΓΓ του ΥΠΕΣ για την αποκατάσταση των ζημιών από τις θεομηνίες

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Κισσάμου είχε συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Κώστα Πουλάκη τον οποίο και ενημέρωσε για τις μεγάλες ζημιές (καταστροφή οδικού δικτύου, αστικού εξοπλισμού, αντιπλημμυρικών έργων, κ.α.) που έχει υποστεί ο Δήμος Κισσάμου από τις έντονες θεομηνίες της πρωτοχρονιάς και ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα να δοθεί άμεσα έκτακτη οικονομική επιχορήγηση προκειμένου να μπορέσει ο Δήμος να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών, με δεδομένη και τη δεινή οικονομική κατάσταση των ΟΤΑ, η οποία δεν επιτρέπει στο Δήμο Κισσάμου να ανταποκριθεί στις έκτακτες και επείγουσες απαιτήσεις που δημιουργήθηκαν από τις θεομηνίες.

Τέλος, ο κ. Σταθάκης κατέθεσε στον κ. Πουλάκη μια σειρά από θεσμικές προτάσεις για μια σειρά από προβλήματα των Δήμων για τα οποία πρέπει να αναζητηθούν θεσμικές λύσεις από πλευράς Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργική, οικονομική και επιχειρησιακή βιωσιμότητα όλων των Δήμων της χώρας και ιδιαίτερα των μικρών όπως είναι ο Δήμος Κισσάμου.

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook