Χανιά | Τι κάνουμε σε περίπτωση σεισμού; Σεμινάριο με χρήσιμες συμβουλές προστασίας από την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών

χανιά-τι-κάνουμε-σε-περίπτωση-σεισμού-684400

Η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Χανίων διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο για χρήσιμες συμβουλές προστασίας και ασφάλειας σε περίπτωση σεισμού, στις 6 Μαΐου, στο Επιμελητήριο.

Εθελοντισμός είναι η αυθόρμητη ενσυνείδητη και ανιδιοτελής προσφορά του ανθρώπου με απώτερο σκοπό το κοινωνικό όφελος.

Ο εθελοντισμός βασίζεται στην ιδέα της ανθρώπινης βοήθειας και αλληλεγγύης σύμφωνα με την οποία ο άνθρωπος προσφέρει τις δυνάμεις του στην υπηρεσία του πάσχοντας συνανθρώπου του.

Η ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ έχει ως σκοπό την προστασία του Περιβάλλοντος, της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών καθώς και τη διοργάνωση αθλοπαιδιών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Ειδικότερα η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. δραστηριοποιείται :

– Στην αντιμετώπιση κρίσεων, είτε ανθρωπογενών (πόλεμοι), είτε συνεπεία φυσικών καταστροφών (σεισμοί, πυρκαγιές, πλημμύρες) εντός αλλά και εκτός συνόρων.

– Στην έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση ατυχημάτων ή ασθενειών. Στην οργάνωση και την εκπαίδευση των εθελοντών-πολιτών, καθώς επίσης και στη λήψη μέτρων για την πρόληψη όλων των ανωτέρω περιπτώσεων.

– Στην εφαρμογή μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος (πυροπροστασία, καθαριότητα κλπ), που έχουν άμεση σχέση με την Δημόσια υγεία και την ποιότητα ζωής.

– Στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας με ειδικές ανάγκες αλλά και των υπόλοιπων ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Για την δράση και τις δραστηριότητες της ομάδας μας μπορείτε να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα  μας www.epilektoi.com

Η ομάδα μας είναι αναγνωρισμένη από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ιδρυτικό μέλος της ΕVOLSAR  (www.evolsar.eu ).

 

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook