Χανιά | Τι θα λειτουργήσει τελικά στον χώρο του Παλιού Νοσοκομείου και τι απέγινε το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου

χανιά-τι-θα-λειτουργήσει-τελικά-στον-χ-644757

Τα εγκαίνια της τοπικής μονάδας υγείας (ΤΟΜΥ) Χανίων την Παρασκευή, δεν σημαίνουν και το τέλος το προβλημάτων με το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου που επέλεξε να κατασκευάσει η προηγούμενη δημοτική Αρχή για να βρει χρήματα για την κατεδάφιση του Παλιού Νοσοκομείου.

ΕΔΩ:  Με Ξανθό και Πολάκη εγκαινιάζονται οι ΤΟΜΥ σε Χανιά και Ρέθυμνο

Θυμίζουμε ότι το κτήριο μετά την ολοκλήρωσή του, παραχωρήθηκε από τον Δήμο Χανίων για 20 χρόνια στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) η οποία μέσα σε λίγους μήνες φαίνεται πως καταφέρνει και να στελεχώσει και να λειτουργήσει σε μέρος των εγκαταστάσεων μια ΤΟΜΥ με γενικό γιατρό, παθολόγο, παιδίατρο, ψυχολόγο και νοσηλευτικό προσωπικό.

Την ίδια ώρα, «γρίφος» για δυνατούς λύτες παραμένει η λειτουργία του διαβόητου Κέντρου Υγείας, το οποίο δεν υπάρχει τρόπος να τεθεί σε λειτουργία αφού πρωτοβάθμιο κέντρο ίδιου τύπου είναι το παλιό ΙΚΑ στην λεωφόρο Σούδας και βάσει νόμου, μόνο ένα κέντρο μπορεί να λειτουργεί ανά περιφερειακή ενότητα.

Θυμίζουμε ότι ο κωδικός του ΕΣΠΑ μέσω του οποίου χρηματοδοτήθηκε το έργο αυτό, αφορά την λειτουργία  οδοντιατρείου, μικροβιολογικού εργαστηρίου και χειρουργείου μικρών επεμβάσεων και επελέγη τότε από την Δημοτική Αρχή Σκουλάκη ως μοναδικός τρόπος για να γκρεμιστεί το παλιό νοσοκομείο.

Τώρα, μία πενταετία μετά, ο Δήμος Χανίων πρέπει να αποδείξει πως το Κέντρο… λειτουργεί, ειδάλλως θα υποχρεωθεί να επιστρέψει το σύνολο του ποσού που ξεπερνά τα 3 εκ. ευρώ!

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook