Χανιά | Τι είναι οι κόκκινοι κάδοι που εμφανίστηκαν στην πόλη; Photos

χανιά-τι-είναι-οι-κόκκινοι-κάδοι-που-ε-512204

Την εμφάνισή τους σε σημεία της πόλης των Χανίων, έκαναν οι πρώτοι κόκκινοι κάδοι που τοποθετεί στα Χανιά η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ).

20170319_114232_resizedΉδη έχουν τοποθετηθεί στην πλατεία Δικαστηρίων, στην αντισφαίριση, στην Παπαναστασίου και αλλού ενώ συνολικά, η ΔΕΔΙΣΑ έχει προχωρήσει στην προμήθεια 52 κάδων. Από αυτούς, 48 θα τοποθετηθούν στον Δήμο Χανίων και 4 στον Πλατανιά.

Μιλώντας το πρωί στον SUPER FM 89,6 ο αντιπρόεδρος της επιχείρισης, Γιάννης Κουτράκης, εξήγησε πως  τους κόκκινους κάδους διαχειρίζεται ιδιώτης εργολάβος χρησιμοποιώντας το περιεχόμενο για μεταποίηση ή βιομηχανική χρήση. Ο Δήμος δεν πληρώνει τίποτα αλλά εισπράττει συμβολικά από τον ιδιώτη, μια δωροεπιταγή σούπερ μάρκετ 130 ευρώ το μήνα για το κοινωνικό παντοπωλείο και 500 ευρώ το χρόνο εφάπαξ.

Η φιλοσοφία του κάδου αυτού είναι να αποσυμφορηθούν οι ΧΥΤΑ, οι πράσινοι κάδοι και τα απορριμματοφόρα από όλα αυτά τα είδη, όπως εξήγησε. «Υπάρχει αυτοκόλλητο πάνω στους κάδους που γράφει: Δώρισε σε όσους έχουν ανάγκη, αντάλλαξε, μεταποίησε, ξαναφόρεσε. Αν μετά τα παραπάνω εξακολουθούν να περισσεύουν ρούχα και παπούτσια, τότε ρίξτα στον κάδο αυτό. Αυτό προτρέπουμε κι εμείς τους πολίτες να κάνουν», προσέθεσε.

20170319_114255_resized

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Τι είναι οι κόκκινοι κάδοι που εμφανίστηκαν στην πόλη; Photos

  1. Θα μπορούσαν οι υπεύθυνοι της ΔΕΔΙΣΑ να μας εξηγήσουν που πήγαν οι μπλε κάδοι από την Πλατεία Μάχης Κρήτης;; Γιατί εξαφανίστηκαν…!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook