Χανιά | Τι δείχνει έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου για τα αποτελέσματα των θερινών εκπτώσεων

χανιά-τι-δείχνει-έρευνα-του-εμπορικού-581401

Νέα μείωση του τζίρου τους που φθάνει περίπου στο 10% – 20%, διαπιστώνει η πλειοψηφία των εμπόρων των Χανίων, σύμφωνα με τα στοιχεία δειγματοληπτικής έρευνα που πραγματοποίησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Εμπορικός Σύλλογος, τα οικονομικά αποτελέσματα των θερινών εκπτώσεων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας «αν και η πόλη μας είναι  πρώτος τουριστικός προορισμός, η πλειοψηφία των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων δεν εισέπραξε τα ανάλογα οικονομικά αποτελέσματα.»

Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου:

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων πραγματοποίησε δειγματοληπτική έρευνα για τα οικονομικά αποτελέσματα των θερινών εκπτώσεων.

Με βάση τα στοιχεία της  έρευνας  έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

1)Το 65% των ερωτηθέντων είχε μείωση στον τζίρο σε σχέση με την περσυνή καλοκαιρινή εκπτωτική περίοδο που κυμάνθηκε από 10%-20%.

2)Το 25% απάντησε ότι δεν είχε καμία αυξομείωση σε σχέση με την αντίστοιχη περσυνή περίοδο.

3)Το 10% απάντησε ότι είχε μια αύξηση 10%-20% σε σχέση με πέρυσι.

4)Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συναδέλφων μας η πτώση του τζίρου οφείλεται κατά κύριο λόγο στους φόρους και τα χαράτσια ,στην μείωση μισθών και συντάξεων, καθώς και στην δράση των πολυεθνικών.

5)Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας  (90% περίπου) ,τάσσεται κατά του ανοίγματος των καταστημάτων  τις Κυριακές.

6) Η πλειοψηφία των συναδέλφων έχει την άποψη ότι πρέπει να έχουμε διαφορετική εμπορική πολιτική σε σχέση με τις πολυεθνικές .Είναι σημαντικό για εμάς το συγκριτικό πλεονέκτημα της προσωπικής επαφής και της άμεσης εξυπηρέτησης. Επίσης δεν θα πρέπει εμείς να ακολουθούμε  ούτε τα ωράρια ούτε και τι «προωθητικές» ενέργειες των πολυεθνικών.

7)Ένα μεγάλο ποσοστό των συναδέλφων μας 60% δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις του ενώ το υπόλοιπο 40% με δυσκολία μπορεί ακόμη  να ανταπεξέλθει, περικόπτοντας όμως άλλες βασικές ανάγκες του.

Φαίνεται καθαρά ότι αν και η πόλη μας είναι  πρώτος τουριστικός προορισμός, η πλειοψηφία των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων δεν εισέπραξε τα ανάλογα οικονομικά αποτελέσματα. Η οικονομική κρίση καλά κρατεί και σε συνδυασμό με τις πολιτικές των κυβερνήσεων και της  ευρωπαϊκής ένωσης  σπρώχνουν τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις  στο περιθώριο. Αυτός εξάλλου  είναι και ο στόχος των πολυεθνικών.

Τέλος  σημαντικό και ουσιαστικό κομμάτι της έρευνας είναι ότι η παρουσία και η δράση του συλλόγου μας, δείχνει ότι με την παραπέρα  ενδυνάμωση του μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην επιβίωση της μικρής εμπορικής επιχείρησης της πόλης μας .

Το ερωτηματολόγιο:

Στα πλαίσια καθιερωμένης έρευνας σε μέλη του συλλόγου μας ,  θα θέλαμε να μας απαντήσετε με προσοχή το παρακάτω ερωτηματολόγιο . Σκοπός της έρευνας είναι να εξαχθούν συμπεράσματα που καθορίζουν  την εμπορική μας δραστηριότητα .

1)Ο τζίρος των φετινών καλοκαιρινών εκπτώσεων σε σχέση με  πέρυσι  είχε :

α) Αύξηση  β) Μείωση  γ)Καμία αυξομείωση

2)Εάν υπήρχε αύξηση σε τι ποσοστά κυμάνθηκε σε σχέση με πέρυσι ;

α)10%   β)20%   γ)30%   δ)40%

3)Εάν υπήρχε πτώση,  σε τι ποσοστά κυμάνθηκε σε σχέση με πέρυσι;

α)10%  β)20%  γ)30%   δ)40%

4)Σε ποια από τα παρακάτω αποδίδετε την πτώση του τζίρου των μικρών εμπορικών

επιχειρήσεων;

α) Μειώσεις μισθών και συντάξεων  β) Λειτουργία μεγάλων πολυεθνικών,

γ) Φόροι και χαράτσια

5)Ανοίξατε τις Κυριακές ;

α)Ναι  β)Όχι

6)Εάν το άνοιγμα της Κυριακής είχε οικονομικό όφελος, σε τι ποσοστό κυμάνθηκε η

αύξηση  σε  σχέση με τις καθημερινές εργάσιμες μέρες;

α)10%  β)20%  γ)30%  δ)40%

7) Οι μικροί έμποροι και οι αυτοαπασχολούμενοι θα πρέπει να έχουμε διαφορετική     εμπορική  πολιτική σε σχέση με τις πολυεθνικές; Εάν ναι σε τι θα πρέπει να διαφοροποιούμαστε; π.χ.  ωράριο, εκπτώσεις κ.α.

8) Μπορείτε να ανταπεξέλθετε στις φορολογικές και ασφαλιστικές σας υποχρεώσεις ;

α)Ναι   β)Όχι.

9)Εάν χρησιμοποιείτε  το ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ του Δήμου Χανίων είστε ικανοποιημένοι;

α)Από την συχνότητα αποκομιδής; (Ναι /  Όχι).

β)Από την τιμή σε σχέση με τις  προσφερόμενες υπηρεσίες; (Ναι / Όχι).

10) Θα προτείνατε στον γείτονα σας (συνάδελφο επαγγελματία )  να γίνει μέλος του Εμπορικού Συλλόγου   Χανίων ; (Ναι /  Όχι  και γιατί ).

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook