Χανιά | Τι γίνεται στον Αποκόρωνα; Νέα αποχώρηση από την παράταξη Κουκιανάκη

χανιά-τι-γίνεται-στον-αποκόρωνα-νέα-α-501082

Την ανεξαρτητοποίησή του ανακοίνωσε σήμερα ο πρώην αντιδήμαρχος Αποκορώνου, Παύλος Βοτζάκης που κατηγορεί τον Δήμαρχο για «συκοφαντία, φίμωση και απαξίωση των δημοτικών συμβούλων» με σκοπό την αυτοπροβολή.

Θυμίζουμε πως πρόσφατα, είχε ανεξαρτητοποιηθεί και ο πρώην αντιδήμαρχος, Παντελής Ματζοράκης (ΕΔΩ).

Ακολουθεί η επιστολή παραίτησης του Παύλου Βοτζάκη

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

Συμπληρώθηκε το ήμισυ της περιόδου της δημοτικής Αρχής  Αποκορώνου όπως αυτή εκφράζεται από το δήμαρχο Χαράλαμπο Κουκιανάκη και νομίζω ότι έχω το δικαίωμα να σχολιάσω , να κρίνω και να κατακρίνω τα πεπραγμένα της περιόδους αυτής.

Έγινε ένα ξεκίνημα που από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως ιδανικό, στην πορεία όμως φάνηκε ότι κάποιοι είχαν δεύτερες σκέψεις και διαφορετικούς σκοπούς. Δεν τους ενδιέφερε να οραματιστούν να προγραμματίσουν και τελικά να υλοποιήσουν και να προσφέρουν. Η συκοφαντια, η φιμωση, η απαξιωση των δημοτικών σύμβουλων για να υπάρχει αυτοπροβολή του δημαρχου και τελικά δημαρχοσυγκεντροτισμος είναι τα στοιχεια της αποτυχιας της δημοτικής αρχής.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα  και την παραίτηση μου από Αντιδήμαρχος  17 Ιουλίου του 2015 αφού ούτε οι εισηγήσεις μου αλλά ούτε και η παρουσία μου ήταν αρεστή.

Η προπαγάνδα, το ψέμα, τα μεγάλα λόγια και τα μεγάλα έργα που κάποτε θα ‘ρθουν , ήταν και θα είναι σε καθημερινή βάση το έργο της Δημοτικής Αρχής όπως αυτή προωθείτε από τα site και τον ημερήσιο τοπικό τύπο. Το ίδιο παλιό, ξαναζεσταμένο και τελευταία ξινισμένο φαγητό.

Η προχειρότητα,  η έλλειψη στρατηγικής, αλλά και η φαντασιοπληξία ήταν στοιχεία που πολλές φορές έφτασαν και μέχρι το Δημοτικό Συμβούλιο όπως π.χ. το εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων ελαιοτριβείων στο Καρύδι όπου ήρθε στο συμβούλιο με έναν επενδυτή φάντασμα,  50 εκ. ευρώ που ήταν έτοιμα να τα πάρει ο δήμος,  100 Αποκορωνιώτες έτοιμοι να πιάσουν δουλειά και ένας αναβρασμός στην  κοινωνία χωρίς λόγο. Το ίδιο συνέβη και με τη χωροθέτηση του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο Βάμο. Αυτή η δημοτική αρχή δεν θα υλοποιήσει έργο που να συνοδεύεται από 6 μηδενικά, δεν μπορεί, μακάρι να βγω ψεύτης γι’ αυτό.

Τις τελευταίες μέρες έγινε όπως προβλέπεται αλλαγή στις θέσεις των Αντιδημάρχων κλπ. Δεν εξεπλάγην, η παρέα του δημάρχου υπερεξουσίες και οι υπόλοιποι στην κοροϊδία. Δεν μπορεί δια στόματος δημάρχου και στο δημοτικό συμβούλιο , Αντιδήμαρχοι να επαινούνται για τη  προσφορά τους και να αποπέμπονται και άλλοι να κατηγορούνται για κακοδιαχείριση από την αντιπολίτευση, από δημοτικούς υπαλλήλους, αλλά και από την ίδια την κοινωνία και τελικά να αναβαθμίζονται από τον ίδιο τον δήμαρχο.

Αυτό όμως που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι το Δ.Δ. Γεωργιουπόλεως με τους 8  Δ. Συμβούλους, η πιο αναπτυσσόμενη περιοχή του νομού Χανίων, έμεινε χωρίς Αντιδήμαρχο και βέβαια κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν λαμβάνει σοβαρά την εφεύρεση του Δημάρχου περί συμβούλων με καθήκοντα Αντιδημάρχων και άλλα τέτοια πράσινα άλογα. Αλήθεια πως νιώθουν τώρα κάποιοι συνάδελφοι Δ. Σύμβουλοι της περιοχής, είναι ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα; Τα κατάφεραν; Έτσι θα πάνε μπροστά τον τόπο;

Σε ότι με αφορά μαζί με το ήμισυ της περιόδου της Δημοτικής Αρχής γυρίζω σελίδα, ξεφορτώνομαι  ένα βάρος ευθύνης και απραξίας που δεν μου αναλογούσε, ξεχνάω το παρελθόν, είμαι ΠΑΡΏΝ και θα συνεχίσω με τον ίδιο ζήλο με ανεξάρτητη σκέψη και υπηρετώντας 100% το θεσμικό μου ρόλο και το συμφέρον του Αποκόρωνα, χωρίς προσωπικές κόντρες να ψηφίζω αυτά που κατά την γνώμη μου ωφελούν και θα είμαι απέναντι σε εκείνα που οπισθοδρομούν και διχάζουν τον Αποκόρωνα.

Βέβαια, σε αυτά τα δυόμισι χρόνια γνώρισα και συναδέλφους Δ. Συμβούλους με του οποίους δεν με χωρίζει τίποτα και θα συνεχίσουν να έχουν την συμπάθεια και την φιλία μου και ας πορευτεί ο δήμαρχος με του φίλους που έρχονται από τα παλιά, όπως χαρακτηριστικά είπε στο δημοτικό συμβούλιο στις 5 Μαρτίου. Μήπως είναι οι ίδιοι που τον ‘’έφτυναν’’ προεκλογικά; Να τους χαίρεται έτσι και αλλιώς είναι γνωστοί και μη εξαιρετέοι.                                               .

Τελειώνοντας, θυμήθηκα μία ρήση των Αρχαίων ημών προγόνων που ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση και την αφιερώνω στον δήμαρχο Αποκορώνου Χαράλαμπο Κουκιανάκη.

ΟΥΔΕΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΑ ΑΧΑΡΙΣΤΟΝ»

 

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Τι γίνεται στον Αποκόρωνα; Νέα αποχώρηση από την παράταξη Κουκιανάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook