Χανιά | Τι γίνεται με αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια;

χανιά-τι-γίνεται-με-αεροπορικά-και-ακτ-265897

Το νέο καθεστώς στη χώρα, με την επιβολή ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίων, έχει επιφέρει αναστάτωση και στις μετακινήσεις, κυρίως στο κομμάτι που αφορά την αγορά εισιτηρίων και τις αλλαγές.

Για τα Χανιά, τόσο η Ryanair, όσο και η Aegean, πραγματοποιούν συναλλαγές στο αεροδρόμιο, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση, με μετρητά και στις τιμές που υπάρχουν στο ίντερνετ.

  • Ryanair

Οι ελληνικές κάρτες, αντιμετωπίζουν πολύ υψηλό ποσοστό απόρριψης στην ιστοσελίδα της Ryanair, επειδή η εταιρία έχει την έδρα της στο Δουβλίνο κι έτσι, η αγορά ενός εισιτηρίου, θεωρείται μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό.

Γι’ αυτό οι πολίτες μπορούν να αγοράζουν εισιτήρια στα Ελληνικά αεροδρόμια, χρησιμοποιώντας μετρητά. Οι πελάτες με Ελληνικούς τραπεζικούς λογαριασμούς αντιμετωπίζουν υψηλά ποσοστά απόρριψης των πιστωτικών/ χρεωστικών καρτών τους για οποιαδήποτε αγορά μέσω του Ryanair.com, λόγο των πρόσφατων capital controls που έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση. Η Ryanair δίνει πλέον την δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν, να αγοράζουν τα εισιτήριά τους με μετρητά στα εκδοτήρια της Ryanair στο αεροδρόμιο Ι. Δασκαλογιάννης.

Παρόλ’ αυτά, πριν πάτε στο αεροδρόμιο, δοκιμάστε να κάνετε τη συναλλαγή με την κάρτα σας, καθώς ορισμένες κάρτες γίνονται δεκτές.

  • Αναστολή τέλους εξυπηρέτησης στα εισιτήρια AEGEAN & Olympic Air

Από την άλλη, με την Aegean που είναι ελληνική εταιρία, οι συναλλαγές μέσω ίντερνετ, πραγματοποιούνται κανονικά. Σήμερα δε, ανακοινώθηκε ότι η AEGEAN και η Olympic Air, προκειμένου να διευκολύνουν τους Έλληνες επιβάτες, αναστέλλουν το τέλος εξυπηρέτησης που ανέρχεται σε €20 σε όλα τα εισιτήρια που αγοράζονται με μετρητά από τα εκδοτήρια εισιτηρίων στα ελληνικά αεροδρόμια. Η αναστολή ισχύει μέχρι και την Κυριακή, 19 Ιουλίου 2015.

Υπενθυμίζεται ότι τα εισιτήρια που εκδίδονται με χρέωση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας μέσω των sites www.aegeanair.com και www.olympicair.com δεν επιβαρύνονται με τέλος εξυπηρέτησης ενώ για κάθε αγορά εισιτηρίου μέσω του τηλεφωνικού κέντρου της Aegean συνεχίζει να υπάρχει επιβάρυνση €20.

  • ΑΝΕΚ

Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, τα οποία οι πολίτες συνεχίζουν να προμηθεύονται με μετρητά ή κάρτα, στα εκδοτήρια της εταιρίας σε Χανιά, Σούδα, Πειραιά, σε οποιοδήποτε ταξιδιωτικό πρακτορείο.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook